Ismét egy luxemburgi csapat alázta meg a magyar focit

Ezen azért el kell gondolkozni...


Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:

Progrés Niederkorn (luxemburgi)-Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
Stade Municipal, v.: Karim Abed (francia)
gólszerző: de Almeida (21.), Marques (84.)
sárga lap: Karapetyan (31.), Karayeer (88.), illetve Holender (56.), Batik (90.)
Továbbjutott: a Progrés Niederkorn, 2-1-es összesítéssel.
 
Progrés Niederkorn: Flauss - Martins, Marques, Hall, Gobron - O. Thill, Mutsch, S. Thill (Karayer 65.) - Francoise (Bastos 73.), Karapetyan, De Almeida (Ferino 89.)
Budapest Honvéd: Gróf - Heffler T., Batik, Kamber, Skvorc - Banó-Szabó (Baráth, 33.), Vadócz, Nagy G., Uzoma (Kukoc 87.) - Holender (Lukács 73.), Danilo
 
A Honvéd gyengén kezdte a mérkőzést: a magyar csapat futballistáit láthatóan meglepte a vendéglátók agresszív játéka, s az első negyedórában pillanatokra volt csak náluk a labda, ráadásul védekezésben is rengeteget hibáztak. A középpályán a sokat mozgó luxemburgiak minden párharcot megnyertek, könnyedén jutatták el a támadókhoz labdát, melynek eredményeként az első tíz percben két ziccert is kialakítottak, s csak Gróf bravúrjainak révén maradt a 0-0. Ennek ellenére sokáig nem tudta előnyét tartani a magyar együttes, miután a félidő közepén egy megpattanó lövéssel előnybe került a Niederkorn. A gól után kiegyenlítettebbé vált a játék, Danilo kapufát is rúgott, ám a Honvéd nem tudta igazán átvenni az irányítást, sőt, akár nagyobb hátrányba is kerülhetett volna.

A második játékrészt jobban kezdte a magyar csapat, helyzetekig is eljutott, de gólt nem szerzett, tíz perc után pedig a csapat lendülete is visszaesett. A luxemburgiak stabilan játszottak a folytatásban, nem vállaltak felesleges kockázatot, így nem veszélyeztették Gróf kapuját, viszont a kispestiek támadásait rendre hatástalanították. A hajrában úgy tűnt, hosszabbítás következhet majd, ám egy hazai szögletrúgás után az ötösön belül álló Vadóczról Marques elé pattant a labda, a védő pedig hét méterről nem hibázott. A Honvéd az utolsó percekben épp olyan eredménytelenül ment előre, mint addig, így meglepetésre kiesett.

Videók