Hatalmas vágya teljesül Petr Cechnek utolsó meccsén

Tökéletesen írta az élet a forgatókönyvet.


Az Arsenal hálóőre Petr Cech kijelentette, teljesül a "legfőbb álma", amikor korábbi csapatával, a Chelsea-vel találkoznak az Európa-liga döntőjében, mely utolsó mérkőzése lesz. 
 
Az Ágyúsok megvették jegyüket Bakuba azzal, hogy összesítésben 7-3-ra verték a Valenciát az elődöntőben. Cech annak ellenére, hogy a Premier League-ben már elvesztette helyét Bernd Lenoval szemben, az európai sorozatot végig védte.
 
– Az Arsenal-Chelsea nagyon érzelmekkel teli lesz számomra,– nyilatkozta a hálóőr a BBC-nek. – A legfőbb álmom újra felemelni a trófeát az utolsó meccsemen. Remélhetőleg megnyerjük a döntőt, ami mesébe illő lezárása lenne a karrieremnek, valami nagyon különleges. 
 
– Nemsokára 37 leszek, de ez nem a korról szól, – mondta még az Arsenal 4-2-es diadala előtt. – Még játszhatnék két évet, de már így is 20 éve csinálom profi szinten. Érzem, hogy a testemen hegek maradtak, és a legnagyobb félelmem, hogy megsérülök az új szezonban, és nem tudom 100 százalékosan végezni a dolgom. Az idő eljön. Lehet, hogy egy-két évvel korábban teszem meg, de jobb, mint eggyel később.
 
Fotó forrása: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images
 

Videók