"Ha minden jól alakul, akár a győzelemre is képesek lehetünk" - Renato Neto

Márciusban még a Sporting színeiben lépett pályára a Manchester City ellen az Európa Ligában, csütörtökön pedig a Vidi sikeréért küzd teljes erőbedobással Renato Neto.


Renato Neto, a Videoton brazil védekező középpályása éppen csütörtöki ellenfelünktől, a Sporting CP-től érkezett Magyarországra egy évre.

- A Sportingtól érkeztél kölcsönjátékosként: milyen érzésekkel készülsz az összecsapásra?
"Bevallom, különleges helyzetben vagyok, hiszen a Sportinghoz köt a szerződésem, vagyis a portugál csapat kölcsönjátékosaként küzdök minden erőmmel a Vidi sikeréért. Ilyenkor az emberben még erősebb a bizonyítási vágy, tehát a csütörtöki Európa Liga-mérkőzés nem egy hétköznapi esemény lesz az életemben."

- Mutasd be nekünk a portugál sztárcsapatot! Melyek a Sporting erősségei, gyengeségei?
"A Sporting nagy klub, tiszteletre méltó múlttal és eredményekkel, és kitűnő játékosokkal, akik nagyszerű teljesítményre képesek. A kérdésre válaszolva, nem hiszem, hogy lenne gyenge pontjuk. Ugyanakkor ha tudjuk azt a játékot és azt a teljesítményt nyújtani, amire képesek vagyunk, van esélyünk még egy ilyen nagynevű csapat ellen is. Több játékossal tartom a kapcsolatot a Sportingból, talán Elias-szal a legszorosabb a viszonyom. Természetesen figyelemmel követem a portugál bajnokságot is: szerintem csütörtöki ellenfelünk egyáltalán nem nyújt rossz teljesítményt, de a jó játék egyelőre még nem mindig mutatkozik meg az eredményekben. Biztos vagyok benne, hogy ez hamar megváltozik. A srácok ott Lisszabonban keményen dolgoznak, a hullámvölgyből szerintem gyorsan kimásznak, és a döntetleneket rövidesen követik a győzelmek."

- Az előző szezonban is játszottál az Európa Ligában, a nyolcaddöntőben a Sporting a Manchester City-t búcsúztatta, te pedig pályára léptél a City ellen.
"Ha egy focista egy olyan csapat ellen léphet pályára, mint a Manchester City, az örök élmény marad. Karrierem meghatározó állomása az a párharc. Az első meccsen 1-0-ra győztünk, és bár a visszavágón kikaptunk - hozzáteszem, jól játszottunk -, összesítésben továbbjutottunk. Jelenleg azonban a Vidi játékosa vagyok, teljes erőmmel azon munkálkodom, hogy a Vidi érjen el minél jobb eredményt az Európa Ligában. Úgy gondolom, hogy ha minden jól alakul, akár a győzelemre is képesek lehetünk."

Videók