Glasner: nincsenek szavaim arra, amit ezek a srácok véghez vittek

Az Eintracht Frankfurt vezetőedzője szerint hihetetlen volt csapata menetelése az Európa-ligában.


Oliver Glasner, az Eintracht Frankfurt vezetőedzője a labdarúgó Európa-ligában aratott szerdai diadal után kiemelte: csapata "hihetetlen" teljesítményt nyújtott a kupasorozatban azzal, hogy 13 mérkőzése közül egyet sem veszített el.

A német együttes az El sevillai fináléjában 1-1-es százhúsz percet követően tizenegyespárbajban múlta felül a Glasgow Rangerst.

"Hihetetlen! Ez volt a tizenharmadik meccsünk a kupasorozatban, és egyiket sem veszítettük el. Amit a srácok ezen a mérkőzésen és az egész szezonban véghez vittek, arra nincsenek szavaim. Lépésről lépésre haladtunk, és a végén jutalmat kaptunk" - nyilatkozta az osztrák tréner, aki tavaly nyár óta irányítja a frankfurtiakat.

Az Eintracht hét győzelemmel és hat döntetlennel bizonyult az El-sorozat legjobbjának, a csoportkörben az Olimpiakosz, a Fenerbahce és az Antwerp előtt végzett, majd az egyenes kieséses szakaszban sorrendben a Real Betis, a Barcelona és a West Ham United gárdáját búcsúztatta.


Kevin Trapp, a Frankfurt kapusa szerint végig hittek abban, hogy övék lehet a trófea, de mindenki láthatta, hogy ezért milyen sokat kellett dolgozniuk.

"Ez volt életünk legintenzívebb élménye. Ez nem az én estém volt, hanem mindenkié. Egy ilyen siker nem egy játékoson múlik, hanem az egész csapaton"
- nyilatkozta.

Csapattársa, a középpályás Djibril Sow azt hangsúlyozta, hogy a sikerig vezető úton a világ legjobbjai közé tartozó csapatokat is sikerült felülmúlniuk, és tisztában voltak vele, hogy a döntő a "szenvedélyen" és az "elhivatottságon" múlik majd.

 

A német csapat 1980-ban a sorozat elődjének tekinthető UEFA Kupa elhódítása után ért ismét csúcsra a nemzetközi porondon, és diadalának köszönhetően a következő idényben a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet, pedig a Bundesligában csupán a 11. helyen végzett.
A vesztes skótok holland szakvezetője, Giovanni van Bronckhorst úgy nyilatkozott, hogy játékosai mindent elkövettek a győzelem érdekében, és nagyon szoros meccset játszottak.

"Nagy csalódás ez most számunkra, hiszen nagyon közel voltunk a trófeához. Ha nyersz, akkor örök életedre emlék marad, ha veszítesz, akkor viszont fájdalom"
- mondta a holland tréner.

James Tavernier, a Rangers csapatkapitánya úgy fogalmazott: sohasem jó dolog elveszíteni egy döntőt, ennek ellenére büszke tud lenni minden csapattársára, és arra az útra, amit bejártak a kupasorozatban.

"Egyszerűen nem tudtuk lezárni a végét, most pedig teljesen magunk alatt vagyunk" - tette hozzá.

A Rangers - amely a Celtic mögött a második helyen végzett a bajnokságban - szombaton a Skót Kupa döntőjében a Hearts ellen vigasztalódhat.

Borítókép: twitter.com/Europa League Sieger 2022

 

Videók