Európa Liga: újabb kiállítás és debreceni zakó

Az Európa Liga play-off körének visszavágóján is legyőzte a DVSC-TEVA csapatát a Club Brugge. A magyar csapatból az első félidőben kiállították Rezes Lászlót.


A DVSC-TEVA remekül kezdte a Club Brugge elleni visszavágót, ugyanis a 3. percben egy szabadrúgásból majdnem megszerezte a vezetést. Rezes László 17 méterről elvégzett pontrúgását hatalmas bravúrral ütötte ki Bojan Jorgacsevics. A 14. minutumban Ibrahima Sidibe kerülhetett volna helyzetbe, de a támadónak egy kicsit hosszú volt a labda, így csak belepöckölni tudott a játékszerbe, amely Figueras kezéről vágódott le. A bíró nem adott büntetőt, mert véletlen kezezésnek ítélte meg az esetet.

A 26. percben a semmiből szerzett gólt a belga együttes. Lior Refaelov jobb oldali szabadrúgása után Jim Larsen fejelte a magyar kapuba a labdát. A 34. minutumban egalizálta az eredményt a DVSC. Egy bal oldali beadás után Bódi Ádámról pattant a labda Szakály Péter elé, aki 12 méterről laposan a bal alsó sarokba rúgta azt.

A 39. percben Mohammed Tchité rázta le magáról a védőjét, de Verpecz István remekül mozdult ki a kapujából és védeni tudta a támadó lövését. Az első mérkőzéshez hasonlóan most is kiállítottak egy debreceni játékost. A 40. percben Rezes László megkapta a második sárga lapját is, így számára véget ért a találkozó. A magyar játékos Carl Hoefkens-t rántotta le.

A 48. minutumban a hazai együttes ismét megszerezte a vezetést. Lior Refaelov lövése még kipattant a kapufáról, de a labda Víctor Vázquez elé került, aki 14 méterről a kapuba rúgta azt. Két perccel később Mohammed Tchité is feliratkozott a góllövő listára, így már 3-1-re vezetett a Brugge.

Az 53. percben Ryan Donk 22 méterről kapura rúgta a labdát, de Verpecz hatalmas bravúrral védeni tudta a kísérletet. A 65. minutumban Tchité bal oldali beadása után Carlos Bacca csúsztatta a magyar kapuba a labdát. Az első és a második mérkőzésen is döntően befolyásolta a DVSC játékát a kiállítások. A belga együttes magabiztosan jutott tovább és készülhet a csoportkörre.

EURÓPA LIGA
Play-off kör, visszavágó
Club Brugge - DVSC-TEVA 4-1 (1-1)
Bruges, Jan Breydelstadion, vezeti: Deniz Aytekin (német)
Club Brugge: Jorgacsevics – Hoefkens, Larsen (Almeback 54.), Donk, Figueras – Meunier (Jörgensen szünetben), Vázquez, Blondel (Van Acker 61.), Refaelov – Bacca, Tchité
DVSC-TEVA: Verpecz – Nagy, Simac, Mészáros, Mohl – Bódi (Kulcsár 71.), Szakály (Spitzmüller 80.), Varga, Rezes – Sidibe (Korhut 54.), Coulibaly
Gólszerző: Larsen (26.), Vázquez (48.), Tchité (50.), Bacca (65.), illetve Szakály (34.)
Sárga lap: Tchité (82.), Jörgensen (87.) illetve Rezes (25., 40.), Varga (30.)
Kiállítás: Rezes (40.)
Továbbjutott a Club Brugge kettős győzelemmel (7-1)

Videók