„Európa egyik legkeményebb csapatával játszunk majd”

Xabi Alonsonak nincsenek jó emlékei az Atalantáról


A Leverkusen vezetőedzője Xabi Alonso az Európa Liga finálé előtti sajtótájékoztatón a legnagyobb elismeréssel beszélt az olaszokról, akikkel 2022 márciusában már összesodorta a sors az EL-nyolcaddöntőjében. Akkor a Bayer mindkét meccsen kikapott az Atalantától.

"Nagyszerű döntőre számítunk. Nagyon szoros meccs lesz. Számomra ők az egyik legkeményebb ellenfél Európában. Remek mentalitásúak, olyan edzőjük van, aki nagyon pontosan tudja, mit akar. Széles a keretük, nagyon intenzíven játszanak. Minden meccs az Atalanta ellen nagyon kemény mindenki számára. Remek döntőre számítok"

Ennek ellenére az idén legyőzhetetlen Leverkusen trénere nem számít meglepetésre az ellenféltől: 

„Megérdemelten jutottak tovább a Marseille, a Lisszabon vagy a Liverpool ellen. Számomra ők egy topcsapat. De nem egy olyan ellenfél, amelyet nem ismerünk. Sok játékos játszott már ellenük. Nem számítok tőlük semmi újra, de a megszokott futballjukat biztosan nagyon jól fogják majd játszani."

A Leverkusen szerdán pedig nemcsak az Európa Liga trófeájáért lép pályára, hanem azért is, hogy megőrizze jelenleg immár 51 meccses veretlenségi sorozatát.

(Fotó: facebook/UEFA Europa League)

Videók