ÉLŐ: Videoton – Trabzonspor, Európa Liga

Gólnélküli döntetlen után a Videoton hazai pályán vívhatja ki a továbbjutást a Trabzonspor ellen az Európa Liga play-off körének visszavágóján ma 20 óra 30 pertől.


Óriási lehetőség előtt a Videoton FC, ha ugyanis nyer a csapat ma este a török Trabzonspor elleni visszavágón, akkor bejut a második számú európai kupasorozat csoportkörébe. A Paulo Sousa irányította együttes múlt csütörtökön főleg a védekezésre koncentrálva 0-0-s döntetlent ért el idegenben, most pedig hazai pályán kell nyernie az alakulatnak.

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT ITT OLVASHATOD!

Paulo Sousa, A Videoton vezetőedzője:

Elérkeztünk ahhoz az állomáshoz, amelyért egy éve folyamatosan dolgozunk. Az Európa Ligában már eddig is komoly sikereken vagyunk túl, bizonyítottuk, hogy nemzetközi szinten, jó csapatok ellen is képesek vagyunk jó eredményre, amiket annak ellenére értünk el, hogy a sorsolások alkalmával nagyon nehéz ellenfelekkel párosítottak össze bennünket. Ez pedig mára azt eredményezte, hogy ellenfeleink egyre jobban tisztelnek bennünket, és nem csak azok, akikkel játszottunk, hanem azok is, akikkel csak fogunk vagy akiknek a látómezejébe került a Videoton FC. Tudjuk, hogy este hatalmas eredményt érhetünk el, ha bejutunk az EL csoportkörébe, tehát meghatározó mérkőzés lesz ez, ami további elismeréseket hozhat a klub számára.”

Senol Günes, a Trabzonsport vezetőedzője:
A múlt héten hiába irányítottuk mi a játékot, nem sikerült gólt lőnünk, ezért jelenleg 50-50 százalék az esélye mindkét csapatnak a továbbjutásra. Tudjuk, hogy a Videoton soha sem adja fel, a végsőkig fog harcolni, ezért remélhetőleg egy nagyon izgalmas és jó meccset játszunk majd. Úgy gondolom, hogy megvannak a megoldásaink és a képességeink arra, hogy az esti mérkőzést megnyerjük. Egy korai gól nagy előnyt jelentene, hiszen akkor hátul - a támadások miatt - nem kellene szabad területeket hagynunk, de a játékosaimnak azt mondtam, ne kapkodjanak, nyugodtan játsszanak. Arra is fel vagyunk készülve, hogy telt ház lesz, így a Videoton szurkolói rengeteg plusz erőt adnak majd csapatuknak.

EUROPA LIGA
Play-off kör, visszavágó
Videoton - Trabzonspor
Székesfehérvári Sóstói Stadion, vezeti: Martin Hansson (svéd)
Videoton: Bozovic – Stopira, Vinícius, Caneira, Alvaro - Mitrovics, Sándor, Tóth, Oliveira, Walter Lee - Nikolics
Trabzonspor: Kivrak – Celustka, Bamba, Yumlu, Balci - Öztekin, Zokora, Alazinho, Aydogdu, Sen - Paulo Henrique

 

Videók