Az Európa-liga hőse: Éltem már át ilyen pillanatokat

Bono Katarban is főszerepet játszott a büntetőpárbajban.


Ismét a Sevilla az Európa Liga királyai. A Los Nervionenses a szerdai döntőben legyőzte a Romát, 4-1-re nyert büntetőkkel, miután a mérkőzés 120 perc lüktető küzdelem után 1-1-re végződött.

Yassine Bounou volt a Sevilla hőse a büntetőpárbajban, aki Gianluca Mancini és Roger Ibanez lövését is hárította, így Gonzalo Montiel be tudta lőni a győztes büntetőt, akárcsak a tavalyi világbajnoki döntőben.

Bono Katarban is főszerepet játszott a büntetőpárbajban, amikor Marokkónak segített legyőzni Spanyolországot a legjobb 16 között, és ezt az élményt idézte fel Budapesten is, ahogyan azt az MD írja.

„Éltem már át ilyen pillanatokat, és megértettem, hogy nyugodtnak kell maradnom. A csapattársaim is sok nyugalmat és biztonságot adnak nekem. Gratulálok a srácoknak és egész Sevillának. Ez az év tele volt érzelmekkel, a világbajnokság és a mai nap között. Néha az ember nem igazán elemzi, hogy mi történik. Mindig is azt mondtam, hogy a klub embere vagyok, kész vagyok megvédeni a Sevillát. Mendilibar bízott bennem, és nekem vissza kell fizetnem a bizalmát.”

A sikerrel egy figyelemre méltó szezon zárult a Sevilla számára. Mendilibar érkezése előtt még a kiesés is reális lehetőség volt, de most ismét európai sikereket értek el, és a következő szezonban a Bajnokok Ligájában játszhatnak.

José Luis Mendilibar, a Sevilla edzője: „Boldog vagyok, hogy itt lehetek és győzni tudtunk a klubért, amely nehéz időszakon ment keresztül, amikor idejöttünk. Amikor gólt szereztek, mindenki tudta, hogy nagyon nehéz lesz egyenlíteni. A második félidőben gyorsan jött az egyenlítő gól, ami erőt adott nekünk, hogy tovább küzdjünk a győzelemért. 60 ezer szurkoló előtt büntetőt rúgni, az semmihez sem hasonlítható. Egyik korábbi fordulóban sem gyakoroltunk. Bíztunk az embereinkben.”

Borítókép: Jonathan Moscrop/Getty Images

Videók