Allegri: Volt időnk elfogadni a szerencsétlen bírói ítéleteket idén

Az utolsó percben jött a dráma Olaszországban, a mester a csapatát méltatta, amiért az nem adta fel.


Nem a szezon legjobb teljesítményét nyújtotta, mégsem adta fel és az utolsó pillanatban végül egyenlített a Juventus a Sevilla elleni Európa Liga elődöntő első meccsének odavágóján, Olaszországban.

A hazaiak edzője, Massimiliano Allegri így értékelt a meccset követően.

„A srácok jól tették, hogy visszavágtak, rászolgáltunk a döntetlenre, ami nyitottá teszi teljesen a második meccset.”

„Ezen a szinten már nincsenek nagy különbségek a csapatok között. A Sevilla nagyon tapasztalt, fejben mindig ott vannak a meccsen, ne feledjük el, hogy a Manchester United 2-0-ra vezetett ellenük, de a spanyolok sosem tértek el a tervüktől és miután kiegyenlítettek Angliában, a visszavágón 3-0-ra győztek. Ma mi ugyanezt tettük, amikor ők szereztek vezetést. Élesebbnek kellett volna lennünk az utolsó harmadában a pályának, különösen az első 25 percben, egy kicsit kapkodtunk aztán betaláltak a kontrából.”

 

 

Adrien Rabiot esetében joggal reklamálhatnak az öreg hölgy szurkolói egy elmaradt tizenegyest, de Allegri nem kívánta kommentálni a játékvezető munkáját.

„Nincs mit mondanunk. Karrierem során soha nem beszéltem a bírókról. Csak annyit mondhatok, hogy gratulálok a csapatomnak, amiért az incidens nem hatott rájuk, nyugodtak tudtak maradni és néhány perccel később visszarázódtunk a meccsbe. A játékvezetők majd eldöntik, hogy tizenegyes volt, vagy sem, nem vesztegethetjük a mentális energiánkat erre. Volt időnk elfogadni a szerencsétlen bírói ítéleteket idén, így csendben maradunk és a munkánkra figyelünk.”

 

 

A klub történelmének egyik legsikeresebb edzője azt is elárulta, hogy a gólpasszt adó Paul Pogbára egészséges állapotban mindig a kezdőcsapatban számol. A visszavágót egy hét múlva rendezik Spanyolországban, ahol hasonlóan nehéz meccs vár rájuk.

Borítókép: Getty Images /  Jonathan Moscrop

Videók