A Barcelona "nem bűnös" abban, ami történt

A jövőben változtat jegyeladási politikáján a Barcelona.


A jövőben változtat jegyeladási politikáján az FC Barcelona, miután körülbelül harmincezer Eintracht Frankfurt-szurkoló jutott be a Camp Nou Stadionba a két csapat csütörtök esti labdarúgó Európa-liga-negyedddöntőjére.

Joan Laporta, a katalán klub elnöke azt mondta, a hazai kontinentális kupameccsekre szóló belépők a jövőben nem lesznek továbbadhatók. A Barca csütörtökön este 3-2-re kikapott, így 4-3-as összesítéssel búcsúzott a sorozattól. Az egyesületnél előzetesen arra számítottak, hogy a mintegy 75 ezer hazai drukker óriási segítséget nyújt majd a csapatnak, ehhez képest a 79 468 néző között körülbelül 30 ezer frankfurti drukker volt, noha a vendégek hivatalosan csupán ötezer jegyet kaptak.

A klub közlése szerint a megjelentek közül 37 746-an bérlettel rendelkeztek, ötezren a vendégszektorban foglaltak helyet, 34 440-en más forrásból jutottak belépőhöz, és voltak még néhány ezren, akik az európai szövetség meghívására ültek a lelátón.

"A 34 440 felkínált belépőt olyan csatornákon lehetett megvásárolni, amelyek Németországban elérhetetlenek voltak" - közölte a Barcelona. Hozzátették: "Mi nem adtunk el jegyeket német szurkolóknak. Egyértelmű, hogy akik ezeket a jegyeket megvették, továbbadták a német drukkereknek."

Laporta úgy fogalmazott, a Barcelona "nem bűnös" abban, ami történt, ezzel együtt vállalja a felelősséget.

"Nem akarjuk, hogy ez még egyszer megtörténjen, ezért úgy határoztunk, hogy a jövőbben a nemzetközi mérkőzésekre szóló belépőket nem lehet továbbadni" - közölte az elnök.

Borítókép: FC Barcelona / Twitter

Videók