1-1: A Vidi gyors gólváltás után került kedvező helyzetbe Pozsonyban

A Videoton együttese 1-1-es döntetlent ért el a Slovan Bratislava ellen az Európa Liga második selejtezőkörének odavágóján, így kedvező helyzetből várhatja a jövő heti visszavágót.


 A cas.sk honlap beszámolója szerint a találkozó előtt - még a stadionon kívül - megpróbáltak összecsapni egymással a rivális drukkerek, az eset során egy magyar és több szlovák szurkolót is őrizetbe vettek.
   
A szakadó eső a kezdésre "megkegyelmezett" a mérkőzésnek, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök a helyszínen tekintett meg.
   
Az első félidő derekáig inkább a hazaiak irányítottak, a 26. percben pedig meg is szerezték a vezetést, de a fehérváriak Oliveira révén hamar válaszoltak. Ezt követően is inkább a pozsonyiak voltak fölényben, de nem jelentettek komoly veszélyt a székesfehérváriak kapujára.
   
A folytatásban is a Slovan fektetett több energiát a támadásvezetésbe, míg a piros-kékek labdaszerzések után próbálták gyorsan játékba hozni az egyetlen éket, Nikolicsot, de a csúszós talaj sokszor gátat szabott a kontráknak.
 
A szlovákokat egyre inkább sürgette az idő, de nem kerekedtek a Videoton fölé, a fehérváriak pedig nem kockáztattak, a hosszabbítás perceiben mégis megnyerhették volna a mérkőzést, nagy helyzetüket azonban elpuskázták.
 
 
EURÓPA LIGA
2. selejtezőkör, 1. mérkőzés:
Slovan Bratislava (szlovák)-Videoton FC 1-1 (1-1)
 
Pozsony, 6218 néző, v.: Alekszej Nyikolajev (orosz)
   
gólszerzők: Sebo (26.), illetve Oliveira (30.)
   
sárga lap: Oliveira (33.), Gyurcsó (64.)
 
Slovan: Kovác - Bagayoko, Gorosito, Pauschek, Luksík - Sebo, Kladrubsky (Sabo, 66.), Milinkovic, Grendel (Mészáros, 78.), Peltier - Halenár (Szarka, 86.)
 
Videoton: Bozovic - Brachi, Caneira, Vinícius, Stopira - Gyurcsó (Balufo, 80.), Tóth B. (Szekeres, 88.), Sándor Gy., Mitrovic, Oliveira - Nikolics (Torghelle, 75.)
 

 

Videók