0-0: fontos döntetlent játszott az Európa Ligában a Videoton

Döntetlent játszott a török Trabzonspor vendégeként a Videoton FC az Európa Liga rájátszásában.


A Videoton FC 0-0-s döntetlent játszott a török Trabzonspor vendégeként csütörtökön a labdarúgó Európa Liga-selejtező 4. fordulós párharcának első mérkőzésén, így bíztató helyzetből várhatja az egy hét múlva sorra kerülő visszavágót.

Az első félidőben a hazaiak egyértelműen mezőnyfölényben futballoztak, ám igazán komoly gólszerzési lehetőséget nem sikerült kialakítaniuk. A Videoton játékosainak erejét nagy mértékben lekötötte a védekezés, Bozovicnak is sok dolga akadt, de látható volt, hogy Paulo Sousa tanítványai felkészültek a törökökből, mert eredményesen akadályozták a Trabzonspor támadásvezetéseit.

A szünet után megélénkült a Videoton játéka, s a második félidőben már mindkét együttes többször eljutott az ellenfél kapujáig, a gólszerzés azonban egyiknek sem sikerült. Az utolsó negyedórában viszont a fehérvári gárdának mind a 11 játékosával védekeznie kellett, a török csapat minden erejével azon volt, hogy legalább egy gólt szerezzen, de végül maradt a gól nélküli döntetlen, ami a Videoton számára bíztató.

LABDARÚGÁS
Európa Liga rájátszás, 1. mérkőzés:

Tranbzonspor - Videoton FC 0-0
Trabzon, 14 ezer néző, v.: Euan Norris (skót)

Trabzonspor: Kivrak – Balci, Kacar (Yumlu, 74.), Bamba, Celustka – Colman (Alanzinho, a szünetben), Zokora – Sen (Öztekin, 42.), Sapara, Adin – Halil Altintop

Videoton: Bozovic – Brachi, Vinicius, Caneira, Stopira – Tóth B., Mitrovic – Oliveira (Nikolic, 86.), Sándor (Neto, 81.), Walter Lee – Torghelle (Nikolics, 74.)

Sárga lap: Caneira (34.), Stopira (50.), Tóth B. (58.)

Videók