Xabi fürdője vérben úszott a vb-elődöntő előtt

Csúnya baleset érte a labdarúgót a sorsdöntő meccs előtt.


Xabi Alonso nem sokkal a 2010-es világbajnokság elődöntője előtt szörnyű balesetet szenvedett.

A spanyol játékos tíz perccel az előtt, hogy csapatával találkozott volna, hogy elinduljon a Németország elleni elődöntőre szerencsétlen balesetet szenvedett a fürdőszobában. Miközben Xabi tisztálkodott a zuhanyzó üvegajtaja kiugrott a zsaluból és eltalálta a játékos lábát. Xavi az esettől sokkot kapva egy törölközőt a sebre szorítva várta a csapatorvost, akit szörnyű látvány fogadott. Dr. Juan Jose Garcia Cota szerint Alonso fürdőszobája úgy nézett ki, mint egy „jelenet a Psychoból”.

"Amikor beléptem a szobába, Xabit sápadtan és megrendülten találtam, szinte sokkos állapotban. Térdét letakarta egy törülközővel, hogy kinyissa nekem az ajtót. A fürdőszobát elöntötte a vér, úgy nézett ki, mint a Psycho zuhanyzós jelenete. Mintha egy bűncselekmény helyszíne lett volna” – mondta.

„Könyörögve azt mondta: doktor úr, az isten szerelmére, csináljon, amit akar, de nekem játszanom kell. Még mindig a fülemben csengnek a szavai."

Dr. Cotára ezt követően nehéz feladat várt, mivel az esze és a szíve viaskodott egymással, amikor döntést kellett hoznia a játékosról.

"Az eszem azt mondta, hogy Xabi nem játszhat, és tájékoztatnia kell az edzőt. Az ész és a szív harca volt" – tette hozzá.

"Sok kétségem volt azzal kapcsolatban, hogy elmondjam-e Vicente-nek (Del Bosque-nak) a történteket, és még mindig vannak bennem. Nem tudom, hogy jól tettem-e, de a sérült mellett álltam.”

Alonso ezt követően egy a térde köré tekert pólyával lépett pályára, és sem Vicente del Bosque-nak, sem a csapattársainak nem árulta el mi történt vele.

Xabi a Diario AS-nek mesélt arról a napról, és elárulta a sokk miatt még sírni sem tudott.

"A vér mindig sokkoló, de ebben az esetben az sokkolt, hogy a seben keresztül láttam a bőrhöz tapadt zsír-, és izomszövetet. Csak belső fájdalmat éreztem, azt gondoltam: viszlát elődöntő és vb-döntő. Nem hittem el. A pánikroham és a gyötrelem, amit elszenvedtem, biztosan megakadályozott abban, hogy sírva fakadjak."

Borítókép: Shaun Botterill – FIFA/FIFA a Getty Images

Videók