Wenger véget vet a káosznak

Jelentős átalakításokat hajtana végre.


Arséne Wenger a következő szezonra nagyban szeretné megváltoztatni a les szabályzatot, amivel véget vetne a VAR-káosznak.

A játékos akkor is lesen van, ha bármilyen olyan testrésze amivel szabályosan gólt tud szerezni előrébb van, mint védője. Még akkor is, ha csak a lábáról van szó, ami pár centit jelent.

Ez az elmúlt két évtized legjelentősebb változását jelenti, ami még koránt sem tökéletes. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 2019 novemberében Arséne Wengert nevezte ki a labdarúgás fejlesztéséért felelős igazgatónak.

Az egykori Arsenal menedzser pedig nem sokáig tétlenkedett. Máris a feje tetejére szeretné állítani az egész mostani szabályzatot. A francia szakember álláspontja, hogy nem lenne les, ha a támadónak van olyan tesrésze, ami egyvonalban lenne a védővel. Vagyis nem azt kellene figyelni, hogy a támadó közelebb van a kapuhoz, sokkal inkább azt, hogy a csatárnak maradt-e a még a védővel fedésben lévő testrésze, amivel gólt szerezhet szabályosan.

"Ez rendezné a mostani vitákat, és nem beszélnénk milliméterekről fölöslegesen" - mondta Wenger.

A 70 éves szakember már elkészítette javaslatait, amit február 29-én Belfastban az éves közgyűlésen fog felvezetni. Amennyiben elfogadják a törvénymódosítás indítványozását, abban az esetben az új törvény június 1-én lépne hatályba, és a 2020-as Európa-bajnokságon már alkalmaznák is.

Forrás: thesun.co.uk
Borítókép: Simon Hofmann/Getty Images for Laureus

Videók