Wenger megjósolta mi lesz Ronaldo és Messi egyeduralma után

A legendás francia tréner szerint pár éven belül honfitársa fogja uralni a labdarúgást.


Kétségtelen, hogy a labdarúgást lassan már másfél évtizede Cristiano Ronaldo és Lionel Messi uralja. De vajon mi lesz a két zseni visszavonulása után? Ki veheti át a helyüket?

Arsene Wenger szerint a PSG sztárjának, Kylian Mbappének minden esélye meg van, hogy a világ legjobb labdarúgójává váljon Cristiano Ronaldo és Lionel Messi egyeduralma után.

A Juventus és a Barcelona klasszisa is pályafutásának vége felé jár. Ennek megfelelően egyre többször merül fel a kérdés, hogy vajon ki veheti át a helyüket?


(Kép: Claudio Villa - Inter/Inter via Getty Images)


(Kép: Tim Clayton/Corbis via Getty Images)

Az Arsenal korábbi menedzsere, Arsene Wenger úgy véli, hogy a Paris Saint-Germain szupersztárja, Mbappé a legesélyesebb arra, hogy Messi és Ronaldo nyomdokaiba lépjen, ám nem zárta ki Neymart sem.

"Lionel Messi előtt soha nem láthattunk olyan labdarúgót, aki a legszűkebb területeken is képes volt ennyire kreatívan játszani." – nyilatkozta a legendás francia tréner a talkSPORT-nak. "Ronaldo és Messi hamarosan visszavonulnak. Ez már a következő generációról szól, és könnyen elképzelhető, hogy francia játékos követi őket a trónon."


(Kép: Streubel/Getty Images for Laureus)

"Jelenleg pillanatban Mbappé a legesélyesebb, de természetesen Neymarról sem szabad megfeledkezni."

A 21 éves francia támadó minden sorozatot figyelembe véve 33 mérkőzésen lépett pályára a szezonban, és ez alatt harminc gólt rúgott.


(Kép: Jean Catuffe/Getty Images)

Szintén egy korábbi Arsenal tréner, Unai Emery is nyilatkozott a generációváltásról, azonban a spanyol edző nem biztos abban, hogy egykori játékosa, a Real Madriddal gyakran hírbe hozott Mbappé fogja uralni a labdarúgást az elkövetkezendő években.

"Nem tudom, hogy képes lesz-e Mbappé lesz-e megnyerni az aranylabdát"
- nyilatkozta a spanyol AS-nek.

Emery szerint hiába nagyszerű klub a PSG, a legnagyobb célok elérésének érdekében váltania kellene Mbappének.

"Megvannak az adottságai ahhoz, hogy meghatározzon egy teljes korszakot a Real Madridnál. Biztosan vannak még olyan célok, amikért küzdhet a PSG színeiben, de lehet, hogy néhányat nem érhet el ott. A Real Madridban talán igen" – fejezte be indoklását Emery.

Ön szerint ki lehet a jövő nagy sztárja?

Forrás: sportbible

Kép: sportbible

Videók