Visszatér a Benfica kispadjára Jorge Jesus

A Flamengo pénteken közölte, hogy sajnálja a 65 éves szakember döntését.


Jorge Jesus elhagyja a Flamengo labdarúgócsapatát, és visszatér Portugáliába, ahol ismét a Benfica kispadját foglalja el.

A brazil klub pénteken közölte, hogy nagyon sajnálja a 65 éves portugál szakember döntését, miszerint felbontja a közelmúltban egy évvel meghosszabbított szerződését.

Hozzátették: Jorge Jesus visszatér szülőhazájába.

A szakember 2019 nyarán ült le a Flamengo kispadjára, amellyel 13 hónap alatt öt trófeát nyert, közte a brazil bajnokságét és a Libertadores Kupáét. Előbbiben tíz év után diadalmaskodott a klub, míg utóbbiban 1981 után másodszor sikerült csúcsra jutnia az együttesnek.

A lisszaboni klub később közösségi oldalán üdvözölte Jorge Jesust, majd honlapján közölte, hogy az edző elfogadta az ajánlatukat. Szerződésének időtartamáról viszont nem adtak tájékoztatást.


A Benfica korábbi vezetőedzője, Bruno Lage két héttel ezelőtt nyújtotta be lemondását, miután csapata újabb kínos vereségét szenvedett.

A portugál élvonalban a Porto azóta már bebiztosította bajnoki címét, miután szerdai győzelmével behozhatatlan előnyre tett szert a Benficával szemben. Utóbbi így a hátralévő két forduló eredményétől függetlenül másodikként zár.

Jorge Jesus 2009 és 2015 között irányította már a Benficát, amellyel három bajnoki címet, egy Portugál Kupát és öt portugál Ligakupát nyert, míg 2013-ban és 2014-ben döntőbe jutott az Európa-ligában.

Borítókép:  Bruna Prado/Getty Images

 

Videók