Vida Kristopher lengyel csapathoz igazolt

Korábbi csapattársával is együtt játszik.


Vida Kristopher távozik a Dunaszerdahely együttesétől. A 24 éves támadó egy lengyel csapathoz igazolt.

"Társoldalunk a Felvidéksport.hu írását változtatás nélkül közöljük."

Ahogy azt várni lehetett Vida Kristopher a DAC-ból a lengyel bajnok Piast Gliwicehez igazolt. A magyar futballista így együtt játszhat korábbi szerdahelyi csapattársával, Tomáš Hukkal. A játékos 2016 nyarán a holland De Graafschap együtteséből igazolt Szerdahelyre, most pedig 3,5 éves szerződést írt alá Lengyelországban.

"Nagyon hálás vagyok a klubnak, a csapattársaimnak, mind az öt korábbi és jelenlegi edzőnek, akárcsak a fantasztikus szurkolóknak. Közösen éltük át ezt a gyönyörű fejlődést, amin a DAC végig ment. Amikor ide igazoltam, nem volt stadionunk, az akadémián mindössze két pálya állt és az eredmények sem néztek ki túl jól. Most minden adott ahhoz, hogy tovább nőjön a klub. Büszkeséggel tölt el, hogy ebben a környezetben javulhattam és több mint száz mérkőzésen léphettem pályára! Örökre a szívembe zártam ezt az időszakot, eljött azonban annak az ideje, hogy egy újabb lépést tegyek a karrieremben. Mindent köszönök és szorítok nektek – Hajrá, DAC!"
– mondta búcsúzóul a 24 éves futballista a dunaszerdahelyiek hivatalos honlapjának.


A Piast Gliwice címvédőként jelenleg csak a hatodik helyen áll a lengyel élvonalban, hátrányuk nyolc pont az éllovas Legia mögött. 23 mérkőzésen eddig mindössze 25 gólt szereztek, így szükségük volt egy gólerős játékosra. Vida a támadósor minden pozíciójában bevethető, a legtöbbször a szélen vagy a középcsatár mögött kapott lehetőséget a Csallóközben. Sárga-kék mezben 124 tétmérkőzésen 32 gól fűződik a nevéhez."Az új tulajdonos ideje alatt Krisz volt a klub egyik legértékesebb játékosa. Emlékszem az első látogatására, amely pont a 21. születésnapján volt, amikor az öreg stadiont bontása zajlott. Mindazon évek alatt ő személyesítette meg a klub fejlődését, filozófiáját és értékeit. Krisz szíve mindörökre sárga-kék marad. Nem foszthattuk meg attól, hogy kihasználja ezt a lehetőséget és természetesen sok szerencsét kívánunk neki. Kriszt örökre a szívünkbe zártuk" – nyilatkozta a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele. 

Borítókép: Instagram.com/ Piasta Gliwice
Forrás: Felvidéksport.hu/ Elek Zoltán

 

Videók