Van Persie elárulta ki volt a legjobb edzője

Luis van Gaal közel múltban megjelent LVG könyvében méltatta a korábbi trénereit.


Az Arsenal és a Manchester United egykori támadója, Robin van Persie megnevezte a legjobb edzőt, akivel karrierje során együtt dolgozott. A holland klasszis szerint Ferguson volt a "legszuperebb".

A holland csatár pályafutása alatt olyan kiváló trénerekkel dolgozott együtt mint Arsene Wenger, Sir Alex Ferguson vagy épp Luis van Gaal. Ferguson 2013-ban vonult vissza, így csupán egy évig volt Van Persie a játékosa, ezzel szemben Wenger irányítása alatt nyolc évet töltött az Arsenalnál. Van Gaal pedig a holland válogatottnál és a Manchester Unitednél is edzője volt RvP-nek, aki szerint Fergie hihetetlenül „szuper” volt.

"Ferguson szuper menedzser volt"
– méltatta Van Persie a skót legendát van Gaal közel múltban megjelent LVG – The Manager and the Total Person című könyvében.


(Kép: Matthew Peters/Manchester United via Getty Images)

"Annyira eszméletlen, ahogy az egész csapatot kezelte, mindenki boldog volt. Wenger szerintem Ferguson és Van Gaal kombinációja. Arsene mindig nagy hangsúlyt fektett a pozitív dolgokra, és arra fókuszált, ami hosszútávon működik."


(Kép: Matthew Peters/Manchester United via Getty Images)

"Van Gaal taktikailag zseni volt. Ez tagadhatatlan. Úgy gondolom, hogy egytől egyig az összes me megvolt a maga erőssége. De Ferguson valóban szuper menedzser volt."

Forrás: football365.com

Kép: Getty Images

Videók