Újabb fordulat a Szuperliga-ügyben, aggódhat a Barca a Juve és a Real

Bajba kerülhet a három topklub?


Úgy tűnik nem nyugodhat meg a három európai topklub, a Barcelona, a Real Madrid és a Juventus.

Egy évvel ezelőtt nagy port kavart, amikor jónéhány klub bejelentette az Európai Szuperliga létrehozását. A kezdeti lelkesedés azonban nem tartott sokáig, a liga gyakorlatilag a bejelentéstől számított 48 órán belül összeomlott és életképtelenné vált. A Szuperligát támogató csapatok közül mindössze három klub maradt bent formálisan, a Barcelona, a Real Madrid és a Juventus. A résztvevőket az UEFA komoly szankciókkal fenyegette. A súlyos pénzbírságon túl, azt is kilátásba helyezte, hogy az említett klubokat az összes európai versenysorozatból kitiltja.

A madridi bíróság azonban eltiltotta az UEFA-t, ami lehetetlenné tette, hogy az európai labdarúgást irányító testület fellépjen az érintett klubokkal szemben. A forgatókönyv most azonban megváltozott, mivel az UEFA megnyert egy fellebbezést, amely miatt visszavonták a tiltást. Ez azt jelenti, hogy a három európai óriás most már számíthat az UEFA versenysorozataiból való eltiltásra.


Mától a Juventus, a Real Madrid és a Barcelona kiszállt az ECA-ból, de továbbra is részt vesznek az európai versenysorozatokban és egyelőre nem sújtották őket semmilyen szankcióval, mert megpróbáltak alternatív európai szériát létrehozni az elitklubok számára. Az pedig még kérdéses, hogy a most bekövetkezett fordulatot követően akcióba lép-e az UEFA, és ha igen, az milyen következményekkel jár a három óriás számára.

Forrás: football-italia.net

Borítókép: twitter.com

 

Videók