UEFA elnök: "Nem láttam még ennyire hazug embert"

Alexander Ceferinnek a legnagyobb csalódást a Juventus és a Manchester United vezetője okozta.


Mint arról korábban beszámoltunk, 12 csapat megalapította az Európai Szuperligát. Ez óriási botrányt keltett a labdarúgásban, egykori játékosok, sportolók és sportvezetők léptek fel többnyire negatív véleményt megfogalmazva az esetről. 

A történtek kapcsán Alexander Ceferin az UEFA elnöke hétfőn sajtótájékoztatót tartott, elmondta, hogy a Juventus vezetője, valamint a Manchester United első embere hátba támadták őt és a futballt. 

„Ed Woodward felhívott és közölte, hogy elégedett a Bajnokok Ligája reformjával. Azonban a hátunk mögött valószínűleg már korábban megegyezett az Európai Szuperligával.”

Az UEFA elnöke a Juventus első emberéről, Andrea Agnelliről is markáns véleményt fogalmazott meg.

„A legnagyobb csalódást azonban Andrea Agnelli okozta nekem, nem láttam még ennyire hazug embert. Fogalmunk sem volt arról, hogy kígyókat melengetünk a keblünkön. Most már látjuk, árulók vannak közöttünk." 

Az UEFA elnöke jogászokkal vizsgálja lehetséges-e, hogy akár már az idei labdarúgó Európa-bajnokságról kizárják-e az érintett csapatok játékosait.  

Az Európai Labdarúgó Szövetség annyira szigorúan lép fel, hogy akár a Bajnokok Ligája elődöntőjében szereplő együtteseket (Chelsea, Manchester City, Real Madrid) ki is zárhatja az idei szezonban. 

 

Sport365.hu - Hivatalos: 2024-től új formátumban zajlik a Bajnokok Ligája

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) bejelentette, hogy elfogadta a Bajnokok Ligája reformjára vonatkozó javaslatot, így a sorozat 2024-től már az új formátumban zajlik majd. Eszerint a jelenlegi 32 helyett 36 gárda szerepel majd a kontinens legrangosabb klubsorozatában, a négycsapatos csoportokat pedig egy nagy tabella váltja fel, így a jelenlegi hat helyett tíz találkozót játszik majd minden résztvevő különböző ellenfelekkel.

 

Sport365.hu - Háború: az UEFA fenyegetése ellenére megalakult a Szuperliga

Az éjjel kiadott közlemény szerint a bajnokságot "lehető leghamarabb" elindítják, és az alapító klubok 3,5 milliárd eurót kapnak "infrastrukturális beruházási terveik támogatására" és a koronavírus-járvány hatásainak ellensúlyozására". A terv, melynek finanszírozásában jelentős szerepet vállal a JP Morgan, női Szuperligára vonatkozó elképzelést is tartalmaz.

 

Borítókép: Harold Cunningham - UEFA/UEFA via Getty Images

Videók