Toni Kroos beszólt az Arsenal "szuperhősének"

A Real Madrid játékosa meglepően furcsa dolog miatt szállt bele Aubameyangba.


Toni Kroos, a Real Madrid középpályása meglepően nyilatkozott az Arsenal támadójáról, Pierre-Emerick Aubameyangról, akinek finoman odaszúrt a gólöröme miatt.

A német válogatott labdarúgó nem igazán követi a divatot, mi sem bizonyítja jobban, minthogy négy éven keresztül ugyanabban az Adidas cipőben lépett pályára. Így talán nem olyan meglepő, hogy a Bayern München egykori játékosa nem rajong a kreatív és újhullámos gólörömökért.

A Borussia Dortmund korábbi támadója, Aubameyang többször is ünnepelte már gólját szuperhős maszkban.


(Kép: Team 2 Sportphoto/ullstein bild via Getty Images)

Kroos szerint ez a fajta ünneplés "ostobaság" volt a gaboni sztár részéről, mivel ezzel nem mutat jó példát.

"Az előre begyakorolt táncokat, koreográfiákat nagyon bénának tartom" - mondta Kroos egy podcastben a Sport Bild információi szerint. "Ennél is rosszabb, ha valamilyen tárgyat elrejtenek a lábszárvédőjükben."


(Kép: sampics/Corbis via Getty Images)

"Aubameyang egyszer úgy ünnepelt, hogy elővett egy maszkot. Azzal nálam elvágta magát. Szerintem ez nem jó példa. Elég nagy hülyeségnek tartom. Amit mindig igazán őszintének találtam, az Gerd Müller gólöröme volt. Csak felugrott. Ilyen az igazi öröm, semmi túlmisztifikálás."

Aubameyang tavaly márciusban a francia Rennes elleni Európa Liga-nyolcaddöntőjének visszavágóján ünnepelte gólját a Fekete Párduc maszkjában, amiért meg is kapta a sárga lapott "túlzott" gólöröm miatt.


(Kép: Alex Morton/Getty Images)

A meccs után elmagyarázta miért a párducos jelmezre esett a választása:

"Egy olyan maszkot szerettem volna megmutatni, amely nagyon fontos a számomra. Ez a fekete párduc, amely Afrikában, pontosabban Gabonban - ahonnan én származom - a nemzeti válogatott jelképe. Ezzel az akcióval hazám előtt szerettem volna tisztelegni."

Néhány hónappal ezelőtt az Arsenal csatára bődületesen nagy gólt vágott a Liverpoolnak az angol Szuperkupa-meccsen. A gólörömével pedig a többek közt a Fekete Párducban is szereplő amerikai színész, a 43 évesen elhunyt Chadwick Boseman előtt tisztelgett.

Forrás: Sportbible

Kép: Sportbible

Videók