Tizenhét góljával a 20. helyen az IFFHS eredményességi örökranglistáján

A második pozicíóban az Aranycsapat legendája, Kocsis Sándor áll.


Memphis Depay 16 meccsén 17 gólt szerzett 2021-ben a holland labdarúgó-válogatottban, ezzel az idei világelső, egyszersmind a 20. az IFFHS eredményességi örökranglistáján.

A sportág történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet honlapjának anyaga szerint Depaynál ebben az évszázadban mindössze négyen tudtak több találatot elérni egy naptári évben nemzeti csapatuk színeiben.

Az IFFHS örökrangsorát az angol Vivian Woodward vezeti, aki 1909-ben 10 válogatott mérkőzésen 25-ször volt eredményes. A második helyet Kocsis Sándor foglalja el: az ötvenes évek magyar Aranycsapatának csatára 1954-ben 14 válogatott meccsén 23 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. A legjobbak közé - jelesül a 25. helyre - befért azzal a 16 góljával is, amelyet 1952-ben 12 fellépésén szerzett a nemzeti együttesben.

A negyven játékost felsoroló lajstromában az IFFHS még egy magyar futballistát jegyez: Schlosser Imrét, aki 1912-ben 10 meccsen 16-szor volt eredményes, ezzel pedig a 24. pozíciót foglalja el.

Borítókép: Twitter.com/ Memphis Depay 

Videók