Tite üzenete Viniciusnak: te vagy a 2014-es Neymar

A szövetségi kapitány párhuzamot vont a két játékos közt.


A brazil válogatott szövetségi kapitánya Neymar fiatalkori verzióját véli felfedezni Viniciusban.

Vinicius ma a világ legértékesebb brazil labdarúgója. A spanyol bajnok és a Bajnokok Ligája győztes a játékos fontos hatást gyakorol hazája válogatottjára is. Ez a tény még inkább fontos a világbajnokság évében. Tite, a brazil válogatott edzője nagy becsben tartja, és amikor csak teheti, ezt ki is mutatja.

„Amikor edzésen voltunk, azt mondtam Vininek, hogy „Te vagy a 2014-es Neymar ”, mert a Barcelonában és a válogatottban akkoriban Neymar volt a szélen , ma viszont középen van” – mondta Tite a Sexta Estrela podcaston.

„Azt mondják, Neymar többet fog hibázni, ha ott játszik. De a posztja az, ami miatt több hibát követ el, mert minden, amit kreatív értelemben tesz ott, meghatározó lesz."

Tite a közelmúltban azt is bevallotta a MARCA-nak, hogy tanácsot kért a Real Madrid edzőjétől, Carlo Ancelottitól, mit tegyen annak érdekében, hogy Vinicius úgy játsszon a brazíl válogatottban, mint a Real Madridban.

„A Real Madridnál két évbe telt míg érett lett, de a válogatottban sokkal gyorsabb”
– mondta a tréner.

„Ez természetesebb, mintha levette volna a válláról a súly egy részét.”

„Tanácsot kértem Ancelottitól, hogy mit tehetnénk, milyen taktikai funkciókat hajtottak végre a Real Madridnál, hogy segítsék, hogy úgy játsszon a válogatotnál, mint a Real Madridnál.

„Egytől egyig olyan támadó helyzetekről beszéltünk, amelyek kreatív szabadságot adnak neki. Ez egy gyönyörű és átlátható dolog két edzőtől, akik a legjobbat akarják kihozni belőle” – fejtette ki.

Borítókép: Buda Mendes/Getty Images

Videók