Szögre akasztja a stoplist a spanyol válogatott gólrekordere

David Villa pályafutása során öt kontinensen volt eredményes tétmérkőzésen.


Bejelentette visszavonulását David Villa, a japán Vissel Kobe csapatának játékosa.

Villa pályafutása alatt szerepelt a Sporting Gijónban, a Real Zaragozában, a Valenciában, az FC Barcelonában, az Atlético Madridban, a New York Cityben és a Melbourne Cityben, mielőtt Japánba igazolt.

„Tizenkilenc év után úgy döntöttem, befejezem a profi labdarúgást. Minden klubnak, edzőnek és csapattársnak hálás vagyok, hogy lehetővé tették számomra álmaim megvalósítását. Természetesen a családtagjaimnak is köszönettel tartozom, hiszen ők mindig mellettem álltak a nehéz pillanatokban.” – olvasható David Villa Instagram bejegyzésében.

 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Después de 19 años como profesional he tomado la decisión de dejar el fútbol al final de esta temporada. Gracias a todos los equipos, entrenadores y compañeros que me han permitido disfrutar de esta carrera soñada. Y a mi familia que es la que siempre ha estado ahí apoyándome en los momentos difíciles. Mi objetivo es ponerle la guinda ganando la Emperor’s Cup con Vissel Kobe el 1 de enero. A partir de entonces, seguiré disfrutando con todos los proyectos en los que estamos trabajando con el DV7 Group. Gracias por todo vuestro cariño. . After 19 years as a professional, I have decided to retire from playing football at the end of this season. Thank you to all the teams, coaches and teammates that have allowed me to enjoy this dreamed career. Thank you to my family, that has always been there to support me through good and hard times. It is my objective to put the cherry on top by winning the Emperor’s Cup with Vissel Kobe on January 1st. From then on, I will continue to enjoy football through all the projects that we’re currently developing with DV7 group. Thank you for all the love.

David Villa (@davidvilla) által megosztott bejegyzés,

A spanyol futballista sajtótájékoztatón jelentette be döntését. Az eseményen jelen volt honfitársa, Andrés Iniesta is, aki ugyancsak a Vissel Kobéban szerepel.

A bejelentés pillanatai:

 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gracias.

David Villa (@davidvilla) által megosztott bejegyzés,

Pálya futása során öt kontinensen is betalált tétmérkőzésen. Klubcsapataiban 752 mérkőzésen 376-szor volt eredményes. Klubszinten szinte mindent megnyert, amit lehetett. A Barcával két, az Atléticóval egy spanyol bajnoki címet szerzett, míg a Király-kupában a Zaragozával, a Valenciával és a katalánokkal is aranyérmes lett. Ezen kívül a gránátvörös-kékekkel megnyerte a BL-t, az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot is.

A spanyol válogatottal 2010-ben világbajnokságot, 2008-ban Európa-bajnoki címét ünnepelhetett, ráadásul utóbbin ő lett a torna gólkirálya. A „La Roja” mezében 98 fellépésen 59-szer volt eredményes, ezzel a nemzeti együttes mindenidők legjobb góllövője.

David Villa hozzátette, célja, hogy megnyerje a Császár Kupáját japán csapatával január 1-jén, majd utána szögre akasztja a stoplist.

Borítókép: Etsuo Hara/Getty Images

Videók