Szoboszlai: még nem volt ennél jobb szülinapom

A Real Madrid adta a legszebb ajándékot az RB Leipzig magyar sztárjának.


Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig magyar válogatott labdarúgója szerint az volt a Real Madrid 3-2-es legyőzésének a kulcsa, hogy a meccs elejétől arra törekedtek, náluk legyen a labda és ne címvédő riválisánál.

"Az volt a terv, hogy ne azzal foglalkozzunk, hogy a Real mit fog csinálni a labdával, hanem legyen nálunk a labda, mert valószínűleg ezek a nagycsapatok sem szeretnek a labda elől futni" - mondta az M4 Sportnak a 22. születésnapját a találkozó napján ünneplő középpályás, aki Willi Orbánhoz hasonlóan végigjátszotta kedden este a Bajnokok Ligája ötödik fordulójában rendezett németországi mérkőzést.

"Nem is kívánhattam volna jobbat és valószínűleg még nem is volt ennél jobb születésnapom. Azért remélem, majd lesz még jobb."

A lipcsei együttes gyengén kezdte a szezont, így már szeptember elején edzőt váltott, Marco Rose érkezése után pedig fokozatosan lett egyre jobb a teljesítménye, a mostani pedig sorozatban a nyolcadik veretlenül megvívott meccse volt, egyúttal ebben az időszakban a hatodik győzelme. Szoboszlai úgy véli, ebben szerepet játszott többek között az, hogy az új trénernek mindenki bizonyítani akart, s mostanra a csapatnál "minden klappol".

"Én is úgy mentem bele ebbe, hogy megadatott egy új lehetőség. Én ugye ismerem régről, még akkor is, ha Salzburgban fiatalabbként nem olyan volt vele a kapcsolatom, amilyet elképzeltem, de úgy gondolom, mostanra megtaláltuk a közös hangot. Ő bízik bennem, ezt érezteti is velem és hála Istennek ezt meg tudom hálálni neki" - beszélt Roséval való kapcsolatáról a 26-szoros válogatott futballista.

A kezdőkapusát, Gulácsi Péter súlyos sérülés miatt nélkülöző Leipzig sikerével a második helyre lépett előre csoportjában és a jövő heti zárókörben, a Sahtar Donyeck elleni idegenbeli összecsapáson már egy döntetlen is elég számára a továbbjutáshoz a BL nyolcaddöntőjébe.

Borítókép: Maja Hitij/Getty Images

Videók