Suárez és Messi: „Ney, ha mindent meg akarsz nyerni, maradj!”

Hiába marasztalták a brazil sztárt…


 Luis Suárezzel a Placar készített interjút, ebben pedig szó esett a barcelonai legendás trióról is, amelyet Messivel és Neymarral alkottak.

A Gremio játékosa elmesélte, hogyan próbálták elérni Messivel, hogy Neymar maradjon a katalánoknál.

„Számunkra Messi volt a legjobb a világon, számomra pedig Neymar volt a második. Segítettek megnyerni nekem az Aranycipőt, ezért pedig mindig hálás leszek nekik. Ez is bizonyítja, milyen jól működtünk együtt hárman. Az volt az egyedüli célunk, hogy a csapatnak minél jobb legyen, háttérbe szorítva a személyes érdekeket. Ettől lettünk jobbak és jó csapattársak.”

„Ha Neymar maradt volna Barcelonában, biztosan nyert volna Aranylabdát, ez az én véleményem.”

„Nem igazán szerettem volna erről beszélni, de eljött az idő, amikor már nagy volt a felhajtás, így elmentünk beszélni Neymarral. Azt mondtuk neki: Ney, ha mindent meg akarsz nyerni, maradj!”

„Barátokként azt tanácsoltuk neki, hogy maradjon, de ez az ő és a családja döntése volt. Azt is mondtuk neki, hogy Anglia (például a Manchester City) jobb döntés lenne, mert ott jobb szinten áll a labdarúgás, mint Franciaországban.”

A történet folytatását már mindannyian ismerjük, Neymar nem hallgatott barátaira és elfogadta a PSG hívó szavát, így megbomlott az MSN. Később Messi Párizsban újra csapattársa lett a brazil zseninek, de mára már szinte elképzelhetetlen, hogy Neymart újra Aranylabda-esélyesként emlegessék.

Fotó: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Videók