Solskjaer a legendás Chicago Bullshoz hasonlította a Manchester Unitedet

A United trénere leginkább csak Netflixezéssel tölti az idejét manapság.


Solskjaer összehasonlította a Manchester Unitedet a Michael Jordan féle Chicago Bullsszal, miután megnézte a The Last Dance című dokumentumfilmet, ami az NBA legjobb játékosának életéről és a Chicago Bulls legutóbbi bajnoki címéről szól.

Nézettségi csúcsokat döntöget a Michael Jordanről szóló sorozat, de ez nem is csoda, hiszen sokan első látásra beleszerettek a Netflixen keresztül elérhető dokumentumfilmbe, többek között a Manchester United trénere, Ole Gunar Solskjaer is.

A norvég szakember azt állítja, lát hasonlóságokat az angol rekordbajnok és az ikonikus NBA csapat között. Sir Alex Ferguson irányítása alatt a Mancheter United és a Michael Jordan fémjelezte Chicago Bulls nagyjából azonos időben emelkedtek fel csúcsra.


(Kép: Getty Images)

Solskjaer tagja volt a Vörös Ördögök 1999-es triplázó csapatának, így ha valaki, akkor ő biztosan tudja milyen lehetett a ’90-es években a világ legnagyobb klubjához tartozni. A Babaarcú Gyilkos szerint a Jordan, Pippen és Rodman fémjelezte Bulls merőben hasonlít a Roy Keane és David Beckham féle Unitedhez.

Solskjaer azok közé tartozik, aki a karanténban töltött idejét leginkább Netflixezéssel tölti.

"Nem hiszem, hogy különböznék bárki mástól. TV-t nézek és sorozatokat, ilyenkor kikapcsolom az agyam és elvonatkoztatok a labdarúgástól. - nyilatkozta a Manchester United hivatalos oldalán a tréner. "Rátaláltam Michael Jordan sorozatára a Netflixen. Visszarepített az időbe, amikor még játékos voltam és egy nagyszerű csapatnak lehettem a tagja.”

"Michael Jordan egy vezéregyéniség volt, akárcsak anno Roy Keane a Unitedben. Rengeteg hasonlóságot látok a két csapat között."


(Kép:  Nathaniel S. Butler/NBAE via Getty Images)

Azonban nem Solskjaer az egyetlen Vörös Ördög, akire hatással volt a sorozat, ugyanis a csapat jobbhátvédje, Aaron Wan-Bissaka is elárulta, hogy az alkotás ösztönzőleg hat számára.

"Abszolút motiváló azt látni, hogyan kezdte a pályafutását a kosárlabdázás legnagyobb legendája, miken ment keresztül, mit kellett tennie, hogy a csúcsra kerüljön. Az olyan nehéz időkben, amilyenben most is vagyunk, ez csak még inspirálóbb lehet mindenki számára."

Forrás: goal.com, manutd.com

Kép: Andrew D. Bernstein/NBAE via Getty Images

Videók