"Olyan barátokat vesztettem el a drog miatt, akik tízszer jobbak voltak nálam"

Raphinha megrázó vallomása a gyermekkoráról. -TOP5: Ezt is sokan olvasták a sport365-ön.


A Barcelona brazil válogatott játékosa, Raphinha kőkemény gyermekkoráról mesélt, mely nem maradt távol a drogoktól és a bűnözéstől sem.

Raphinha ezen a nyáron igazolt a Barcelonába a Leeds Unitedbe és bár az árát nem hozták nyilvánosságra, több forrás szerint a bónuszokkal együtt 68 millió eurót fizetett érte új klubja. A szélső története álomszerűen alakul, ám élete nem mindig szólt a csillogásról. A brazil nemrég egy interjúban mesélt nehéz gyermekkoráról.

„Az igazat kell mondanom: nagyon bonyolult. Annak, aki olyan környéken született, mint én, nehéz koncentrálni. Restingából származom. Itt nehéz a jó utat követni és nem letévedni róla. Sok lehetőség jelenik meg, ami könnyebb pénzkeresési módot ígér. És ezen a ponton gyakran eltévednek az emberek. Én sosem jártam így, de tanúja voltam ennek és sétáltam eltévedt emberek mellett” – mondta az UOL Esporte-nak.

"Sok barátot veszítettem el a bűnözés és a drogkereskedelem világában. Olyan barátokat, akik tízszer jobban játszottak nálam, és akik a világ egyik nagy futballklubjában szerepelhettek volna. Az, hogy ezek a példák a szemem előtt voltak, segítettek abban, hogy emgőrizzem a fókuszt. Már egészen kicsi korom óta tudtam mit akarok: labdarúgó akarok lenni. Ezt a célt a környék elhagyásával tudtam elérni, ami nagy áldozat, de még nagyobb lett az ambícióm és nem tértem le. Amikor ma a fociban mutatott „varázslataimról” beszélnek, azt mondom… az igazi varázslat ez” – tette hozzá, majd megköszönte családjának, hogy hozzásegítették ahhoz, hogy ne a könnyebb utat válassza.

„A családomnak köszönhetem, hogy soha nem hagytam ott az iskolát, és figyelmen kívül hagytam azokat a lehetőségeket, amelyek a rossz útra tereltek volna. Nekik köszönhetem, hogy itt vagyok.”

Raphinha azt is elárulta, többször előfordult, hogy ennivalót kéregetett az utcán.

„Igazságtalan lenne azt állítani, hogy éheztem, mert a szüleimnek köszönhetően otthon sosem hiányzott étel az asztalról. Mégis, edzések után kiálltam az utcára és arra kértem az embereket, hogy vegyenek nekem valami ennivalót. Néhányan segítettek nekem, mások csavargónak neveztek. 12-14 éves lehettem ekkor” – zárta szavait.

Borítókép: GettyImages

Videók