"Nincs ínyemre az ötlet. Eddig négyévente zajlottak a vb-k ami nagyon jó volt"

Didier Deschamps is csatlakozott azokhoz, akik ellnezik, hogy 2026 után négy helyett kétévenként rendezzenek futball-világbajnokságot.


Didier Deschamps, a vb-címvédő francia válogatott szövetségi kapitánya is csatlakozott azokhoz, akik ellenzik, hogy 2026 után az eddigi négy helyett kétévenként rendezzenek futball-világbajnokságokat.

A sportág nemzetközi szövetsége (FIFA) nemrég állt elő azzal, hogy radikálisan átalakítja a versenynaptárat, s azt tervezi, bevezeti a kétévenkénti vb-ket.
Deschamps, aki játékosként világ- és Európa-bajnok volt a francia válogatottal, bírálta a FIFA javaslatát, mondván, hogy a nemzetközi szövetség az eddiginél gyakoribb rendezéssel "elbagatellizálná" a világbajnokság jelentőségét.

"Nincs ínyemre az ötlet. Eddig négyévente zajlottak a vb-k, ami nagyon jó volt. Megszoktuk" - idézte az 52 éves francia szakember véleményét az insidethegames.biz.

Deschamp előtt legutóbb az európai klubokat tömörítő szervezet (ECA) szögezte le, hogy ellenzi a FIFA tervét, amely komoly aggodalmat keltett köreiben. Az éles hangú kritika szerint a FIFA a témában nem folytatott konzultációt az érdekeltekkel, és - az ECA megítélése szerint - hajlamos ilyen fajsúlyos kérdésben egyoldalú döntéseket meghozni. A szervezet úgy látja: a FIFA-javaslat közvetlen és romboló hatást gyakorolna a klubfutballra, s az amúgy is túlterhelt játékosok egészségi állapotára is veszélyt jelent.

A kétévenkénti vb-rendezést a kontinentális szövetségek közül a két legerősebb, az európai és a dél-amerikai sem támogatja, sőt éles bírálatokat fogalmazott meg.

"FIFA-világbajnokság, négyévente!" - hangoztatta szeptember 20-i állásfoglalásában a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) is.
"Az MLSZ, csatlakozva a német, a portugál és a török szövetséghez, minden erejével támogatja az Európai Labdarúgó Szövetség törekvését, hogy a négyévenkénti FIFA-világbajnoki rendezések ciklusát tartsa meg" - szögezte le a kérdésben álláspontját a magyar szövetség.

Borítókép: Facebook.com/ Goal India 

Videók