Nem sokon múlt, hogy Ronaldo Skóciában kössön ki

Nagyon komoly ajánlatot kapott a Rangerstől.


Ronaldo Nazario a labdarúgás történetének egyik legzseniálisabb támadója. Pályafutása alatt olyan csapatokban fordult meg, mint a Barca, az Inter, a Real Madrid vagy épp a Milan. Most azonban kiderült, hogy egészen máshogy is alakulhatott volna a karrierje.

A brazil klasszis fénykorában egyszerűen megállíthatatlan volt. A gyorsaságának, ügyességének és gólérzékenységének köszönhetően olyan csapatokban és pályákon csillogtathatta meg tudását, amelyekről mások csak álmodni mernek.

Ronaldo 1997-ben szenzációs szezont zárt a Barcelonával, ugyanis 49 meccsen 47 gólt szerzett. Azon a nyáron aláírt az Interhez, ahol szintén kiváló teljesítményt nyújtott, de a dolgok teljesen máshogy is alakulhattak volna.


(Kép: Matthew Ashton/EMPICS via Getty Images)

A fenomén nagyon komoly ajánlatot kapott a skót Rangerstől, amely garantálta, hogy minden Bajnokok Ligája meccsen pályára küldi Ronaldót, ugyanis a legrangosabb európai kupasorozat megnyerése volt a glasgow-i csapat célja.

A brazil zseni úgynöke, Giovanni Branchini a FourFourTwo-nak mesélt az ajánlat részleteiről.

"A szerződési záradék újdonság volt abban az időben, és ez sok klubot megijesztett. Az Inter, a Lazio és a Glasgow Rangers volt a három legkomolyabb kérő, mindhármukkal tárgyalásokat folytattunk. A Glasgow Rangers ajánlata hihetetlen volt. Azt mondták, hogy nem kell szombatonként a skót bajnokságban játszania. Kétségbeesetten vágytak a Bajnokok Ligája győzelemre, és ennek érdekében megengedték volna, hogy Ronaldo csak az európai kupa meccseken lépjen pályára."

"Az Inter már akkor felfigyelt rá, amikor még csak Brazíliában játszott. Ronaldo új kontraktust írt alá Barcelonával, az Inter viszont kivásárolta a szerződéséből, így odament."

Képzeljük csak milyen lett volna Ronaldót az Ibrox Stadionban látni, ahogy hétvégente a kispadon ül és fagyoskodik, miközben várja, hogy hét közben pályára léphessen a BL-ben.

Szinte hihetetlen.

Borítókép: Bernard Bisson/Sygma via Getty Images

Forrás: givemesport

Videók