Megvan a klub-vb időpontja

Február elején rendezik a tornát.


A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése nyomán február 3. és 12. között rendezik meg az Egyesült Arab Emírségekben a klubvilágbajnokságot.

A torna résztvevőinek listája szombaton vált teljessé, amikor a brazil Palmeiras megnyerte a Libertadores Kupát.

A Bajnokok Ligájában címvédő Chelsea-nek két bajnoki mérkőzését halasztania kell a klub-vb miatt: február 8-án a Brighton vendége lenne, 12-én pedig az Arsenalt fogadná, ezt a két meccset más időpontban kell majd lejátszania.

A londoni együttes, valamint a Palmeiras csak az elődöntőben lép pályára először.

A klubvilágbajnokságon a Chelsea és a Palmeiras mellett az afrikai BL-győztes egyiptomi al-Ahli, az ázsiai kontinensről a szaúdi al-Hilal, az észak- és közép-amerikai régióból pedig a mexikói Monterrey vesz részt. Hozzájuk csatlakozik az óceániai BL-győztes új-zélandi Auckland City, valamint az Egyesült Arab Emírségek bajnoka, a házigazda al-Dzsazira.

A torna sorsolását hétfőn tartják.


A klubvilágbajnokságra eredetileg június-júliusban került volna sor Kínában, de a koronavírus-járvány nyomán erre az időpontra kerülő 2020-as Európa-bajnokság és Copa America miatt elhalasztották. A második terv egy decemberi, japán rendezés volt, ám az ázsiai ország három hónapja visszalépett ettől a pandémia miatt elrendelt utazási korlátozásokra hivatkozva.
A FIFA terve az volt, hogy az idéntől már 24 csapat vesz részt a tornán, de ezt az újítást szintén a világjárvány miatt elhalasztották.

Borítókép: Twitter.com/FIFA.com

Videók