Maradona: "Lejátszottuk a meccset, majd a legjobb nőkkel buliztunk"

Meglehetősen szürreális Diego Maradona élménybeszámolója.


Diego Maradona elmesélte milyen élményben volt része, mikor 1991-ben a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar meghívta magához a börtönbe egy focimeccsre.

29 éve Diego Maradona személyében különleges sztárvendége volt Pablo Escobarnak a börtönben, de az argentin legendának fogalma sem volt róla, hogy ki is valójában a kolumbiai drogbáró.

Escobar a történelem egyik leghíresebb bűnözője, aki hatalmának csúcsán az egész világon megtermelt kokainmennyiség kereskedelmének a 80%-át tartotta a kezében.

Escobar 1991-ben feladta magát a hatóságoknak, azzal a feltétellel, hogy ő választja ki börtönét és enyhe büntetést kap. A valóságban az történt, hogy ő maga építtetett egy kastélyt La Catedral néven, amit elneveztek börtönnek. Ebbe a luxus létesítménybe költözött be. Többek között futballpálya, vízesés, jakuzzi és saját kocsmája is volt a börtönben. Természetesen a kolumbiai drogbáró innen irányította tovább a Medellin Kartellt.

Escobarról köztudott volt, hogy nagyon szereti a labdarúgást, és már a börtönben töltött idő előtt is rendszeresen tartott futballmérkőzéseket a birtokán. Nos, ez a tendencia nem szakadt meg a La Catedralban töltött időszak alatt sem.


(Kép: sportshistoryweekly.com)

A kolumbiai válogatott játékosai gyakran játszottak Escobar pályáján, természetesen óriási pénzekért cserébe. Egy nap aztán az „El Doctor” becenevű drogbáró egy igazi sztárt szeretett volna felvonultatni a saját futballpályáján, ezért 1991-ben meginvitálta magához Diego Maradonát is. Az isteni Diego elfogadta a meghívást, azonban később azt állította, hogy fogalma sem volt arról, hogy ki hívta meg.


(Kép: Rafael WOLLMANN/Gamma-Rapho via Getty Images)

Maradonát egy közvetítő találta meg, és csak annyit mondott neki, hogy egy nagyon fontos kolumbiai kéri őt: hatalmas összegért vállaljon el egy barátságos mérkőzést olyanokkal, mint René Higuita.

"Elvittek egy börtönbe, ahol több ezer biztonsági ember figyelte a rendet – idézte fel az esetet Maradona. – Azt kérdezgettem magamtól: mi a f*sz folyik itt, talán letartóztattak? A hely inkább egy luxusszállóra emlékeztetett. Azt mondták, hogy ismerjem meg El Patront. Nem olvastam híreket, nem néztem tévét, úgyhogy fogalmam sem volt, ki az. Egy irodában ültünk le beszélgetni, és azt mondta, nagyon kedvel, mert én is szegény gyerek voltam."

This explains a lot

null


Az argentin klasszis látogatása azonban nem csak a futballról szólt, ugyanis az Escobar által szervezett meccs után hatalmas partira került sor a luxusbörtönben.

"Lejátszottuk a meccset, amit mindenki nagyon élvezett. Aznap este még hátravolt egy buli a legjobb nőkkel, akikkel valaha is találkoztam. És mindez egy börtönben. Ezt nem hiszem el! Másnap kifizetett, és elbúcsúzott tőlem."

Forrás: dailystar

Borítókép: Etsuo Hara/Getty Images

Sport365.hu - "Maradona az Isten" - a szexi műsorvezető posztjában tiszteleg az ikon előtt

A Canale 9-en futó Tutti in Campo című, a Serie A legfontosabb történéseivel foglalkozó adás műsorvezetője köztudottan óriási Napoli-szurkoló, így talán nem meglepő, hogy a dekoratív hölgy odáig van Maradonáért, aki a klub színeiben példátlan sikereket ért el az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején.

Videók