Marad a CSZKA Moszkva kispadján Alekszej Berezuckij

A fővárosi klub hatodik lett az orosz bajnokság előző szezonjában, így 2002 óta először nem lesz ott a nemzetközi fordulóban.


Az egy hónappal ezelőtt ideiglenes edzőnek kinevezett Alekszej Berezuckij marad a CSZKA Moszkva labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Az orosz klub vezetősége június 16-án jelentette be, hogy a márciusban kinevezett Ivica Olic közös megegyezéssel távozik posztjáról, és átveszi az FK Krasznodar irányítását.

A 39 éves Berezuckijt - aki januárban csatlakozott az edzői stábhoz - akkor még csak átmenetileg bízták meg a csapat irányításával, hétfőn viszont bejelentették vezetőedzői kinevezését.

Alekszej Berezuckij középhátvédként 341 mérkőzést játszott a CSZKA színeiben, az orosz válogatottban 58 alkalommal lépett pályára. A bajnokságot 2001 és 2018 között hatszor, az Orosz Kupát hétszer, az UEFA Kupát egyszer nyerte meg. Ikertestvérével, Vasilyval éveken át a védelem oszlopai voltak mindkét együttesben.

A CSZKA az előző szezonban hatodik lett a bajnokságban, és nem jutott ki az európai kupaporondra, ami 2002 óta először fordult elő.

Borítókép: GettyImages 

Videók