Magyargyalázás a Román Kupa döntőjében

Nem volt békés a kupadöntő utáni hangulat.


A tegnap este lejátszott Román Kupa döntő után a mérkőzést megnyerő FCSB szurkolói Magyarországot sértő rigmusokkal ünnepelték meg győzelmüket. 

Társoldalunk az Erdélysport.hu írásából teszünk közzé:

Nem maradt magyarellenes felhangok nélkül a labdarúgó Román Kupa döntője, tekintve, hogy a bukaresti FCSB ellenfele a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK volt. A mérkőzést az esélyeknek megfelelően a fővárosiak nyerték, akik sajátos módon meg is ünnepelték a győzelmet.

Pedig a koronavírus miatt a szurkolók nem is léphettek be a döntőnek otthont adó ploiesti stadionba. Csakhogy a hazatérő játékosokat a Berceni-ben található edzőközpont bejáratánál várták a szurkolók, akik az „ünneplés” során nem feledkeztek meg rólunk, magyarokról se. Trágár, magyarllenes szövegeket skandált a tömeg.

A gsp.ro által készített videofelvételek tanúsága szerint obszcén szavakat is kapcsolatba hoztak a magyarsággal, amelyet az oly közkedvelt szitokszóval, a bozgorral illettek, ami hazátlant jelent.

A rigmusokat a szurkolók vezére, George Mustata diktálta, aki nemrég szabadult hat évnyi börtönbüntetéséből. A férfit több rendbeli erőszak, gyilkossági kísérlet és védelmi pénzek kierőszakolása miatt ítélték el.

A részleteket és a teljes cikket itt olvashatja el.

 

Sport365.hu - Lövés nélkül nehéz! A FCSB nyerte az unatkozó kapusok döntőjét

 

Borítókép: Alex Nicodim/NurPhoto via Getty Images
Forrás: erdelysport.hu/ Kocsis Zoltán

Videók