Lukaku ismét beszólt az EA Sports-nak

A belga csatár érdekes elmélettel állt elő arról, miért értékelik le a fejlesztők a labdarúgókat a játékban.


Az Inter csatára Romelu Lukaku finoman odapörkölt az EA Sports-nak, miután cseppet sem volt megelégedve az értékelésével.

Az EA csütörtök este tette közzé a FIFA 21 legjobb 100 játékosát, amelyben a Barcelona aregntin sztárja kapta a legmagasabb besorolást a maga 93-as kártyájával. A Juventus ötszörös aranylabdás klasszisa, Cristiano Ronaldo (92) a második, míg a Bayern Münchennel idén BL-t nyerő Robert Lewandowski (91) a harmadik legjobb játékos a játékban. Alighanem megérdemelten.

Azonban több játékos értékelése is nagy port kavart az interneten.

A rajongók nem tetszésüket fejezték ki, hogy az Arsenalos Pierre Emerick Aubameyang tavalyhoz képest eggyel gyengébb kártyát kapott, míg a Bayern Münchennel kitűnő szezont futó Serge Gnabryt minden ok nélkül értékelték le a fejlesztők.

Továbbá nem örvendett túl nagy népszerűségnek az a döntés sem, hogy Paul Pogbát azonos szinten rangsorolták be, mint a Liverpool csapatkapitányát, Jordan Henderson.

Érdekesség, hogy Alphonso Davies nem került be a legjobb 20 balhátvéd közé a játékban, miközben a szezon legnagyobb felfedezettje egyértelműen a kanadai védő volt. Továbbá szintén beszédes, hogy a nyáron a Chelsea-be igazoló Timo Wernert meglehetősen leminősítették, miközben az RB Leipzig együttesében hihetetlen szezont zárt, minden sorozatot figyelembe véve 45 meccsen 34 gólt szerzett.

null

Worst #FIFA21 rating mistakes:- Aubameyang downgraded to 87- Sancho has 83 pace- Ganbry has 82 pace- Alphonso Davies is not in the top 20 full backs- Jordan Henderson and Paul Pogba are the same rating (86)- Thiago downgraded to 85And much more...


Az Inter belga válogatott támadója sem lehet maradéktalanul elégedett, ugyanis ugyanolyan minősítést kapott (85), mint tavaly, miközben a milánói együttes színeiben 34 gólt lőtt az első szezonjában.


(Kép: Friedemann Vogel/Pool via Getty Images)

Lukakunál pedig alaposan kiverte a biztosítékot, amikor péntek reggel meglátta az értékeit, és bizony nem fogta vissza magát. A belga csatár a Twitteren reagált, amelyben azzal vádolta az EA-t, hogy összevissza adják az értékeléseket.

"Legyünk őszinték, a FIFA csak szórakozik az értékelésekkel, ezért mi, játékosok panaszkodni kezdünk a játékra, ez pedig nagyobb reklámot ad nekik ... Lesz*rom. Én tudom, mire vagyok képes."

null

Let's be honest fifa just mess with the ratings so we players start complaining about the game and give them more publicity... i ain't with this sh*t. I know what i do

"81-es sebesség. Tesó, láttátok a Sahtar Donyeck elleni gólomat ... k*rvára nem stimmel ez az értékelés..." – jegyezte meg a Twitteren Lukaku.

null

Even Lukaku is not happy with these ratings pic.twitter.com/KwFf3AUpsQ


Nem ez volt egyébként az első alkalom, hogy a belga válogatott első számú csatára panaszkodott a játékra, februárban szintén odapörkölt az EA Sports-nak, amiért alulértékelték a sebességét

null

I want an upgrade on my acceleration on fifa... the pace is good but acceleration 70 something ..I think you guys saw my sprint at the end of the last game right.. are you guys going to something about it @EASPORTSFIFA ? https://t.co/r4eWGDkYhj


Ön mit gondol Lukaku elméletéről? Írja meg nekünk kommentben!

Forrás: sportbible

Kép: sportbible

Videók