Lewandowski világrekordot állított fel

A lengyelé a leghosszabb gólsorozat.


Robert Lewandowski sajátos világrekordot állított fel azzal, hogy 2021-ben egymást követő 14 mérkőzésén volt eredményes - a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS kimutatása szerint.

A lengyelek klasszis csatára február 15. és május 22. között talált be minden meccsén, összesen 22 gólt szerezve, 12 alkalommal német klubcsapata, a Bayern München, két ízben pedig nemzeti válogatottja színeiben.

A bő negyedévi folyamatos góltermelés közben három olyan mérkőzése is volt, amikor mesterhármast ért el, mindhármat a Bundesligában, a Dortmund, a Stuttgart és a Mönchengladbach elleni bajnokin triplázva.

Az egy idényen belüli második leghosszabb - 12 mérkőzésből álló - sorozatot a dán Kasper Junker vallhatja a magáénak, aki a 2020-2021-es szezon kezdetén a norvég bajnokságban a Bodö/Glimt futballistájaként egymás után kilenc fellépésén volt eredményes, majd ez év elején, azt követően, hogy átszerződött Japánba, első három meccsén is betalált az Urawa Reds csapatának tagjaként. A naptár szerint Junker október 25. és május 16. között produkálta nagy sorozatát.
E mutatóban a lista harmadik helyét a bosnyák Nemanja Bilbija foglalja el, aki 2021-et 10 olyan mérkőzéssel zárta, amelyek mindegyikén szerzett gólt klubcsapata, a Zrinjski színeiben. Megszakítás nélküli eredményességi szériáját 2022-ben folytathatja - írta az IFFHS.

Borítókép: Twitter.com/FC Bayern München

Videók