Letartóztatásokkal zárult a Rangers ünnepe

28 szurkolót vittek el a rendőrök.


A skót rendőrség 28 szurkolót letartóztatott, többeket pedig pénzbírsággal sújtott, mert a Galsgow Rangers labdarúgócsapatának vasárnapi bajnoki címét követően "vadul ünnepeltek", illetve megszegték a koronavírus-járvány miatt elrendelt gyülekezési szabályt.

Rangers-drukkerek ezrei gyűltek össze a csapat stadionjánál, edzőpályáján és a belvárosban, miután a legnagyobb rivális, a második helyen álló Celtic vasárnap csak döntetlenre volt képes a Dundee United vendégeként. A tabellán 88 ponttal első helyezett Rangers előnye így behozhatatlanná vált a 68 pontos Celtic számára az idény hátralévő hat fordulójában.

Sokan fáklyákat gyújtottak, többen rendbontásban vettek részt, illetve rendőröket támadtak meg. A közvélemény elítélte a tömegjeleneteket. Még Nicola Sturgeon skót miniszterelnök is megszólalt az ügyben, dühítőnek és szégyenletesnek nevezte a történteket, szerinte a rendbontók kockára tették azokat az eredményeket, amelyeket a koronavírus-járvány megfékezésekor már elértek.


Fotó: Jeff J Mitchell/Getty Images

A Rangers története során 55. alkalommal lett bajnok, így a skót örökrangsorban már néggyel előzi meg a Celticet.

A Rangerst 2012-ben gazdasági okok miatt visszasorolták a negyedosztályba, az együttes négy év alatt három osztály lépett, és visszajutott az élvonalba. Ott kétszer harmadiként, majd kétszer másodikként végzett, ezúttal - a 2018 tavaszán kinevezett Steven Gerrard irányításával - meg is tudta törni a sorozatban kilencszer aranyérmes Celtic egyeduralmát.

Borítókép: Jeff J Mitchell/Getty Images

Videók