Kiütéssel debütált Bernd Storck

A DAC 5-0-val küldte haza az MFK Zemplín Mihalovcet.


A Dunaszerdahely házigazdaként 5-0-ra legyőzte az MFK Zemplín Mihalovce (Nagymihály) csapatát Bernd Storck vezetőedző első tétmérkőzésén, a szlovák labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának szombati játéknapján.

A klub honlapja szerint az FC DAC csapatkapitánya, a magyar válogatott Kalmár Zsolt egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez. A Dunaszerdahely továbbra is a harmadik helyen áll a tabellán, amit Holman Dávid együttese, a Slovan Bratislava vezet.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát, a német Bernd Storckot május 21-én nevezték ki az FC DAC vezetőedzőjévé.

Edzői értékelések:

Bernd Storck (DAC):

„Gratulálok a csapatomnak, egyáltalán nem volt könnyű játszani ilyen hosszú szünet után. Nehéz volt felkészíteni a csapatot, de remek munkát végeztek a srácok. Ezen az úton kell tovább folytatnunk a munkát. Az első percekben nyílt volt a mérkőzés, de összességében nagyon elégedett vagyok. Az első gól után már szervezettebben játszottunk. A második játékrészre némi változást eszközöltünk, és ez bejött.

Az eredmény jót tesz az önbizalmunknak. A fő célunk pedig most az, hogy bejussunk a kupadöntőbe. Addig még hosszú az út, de ma leraktuk a jó alapokat.

Korábban még sehol nem sikerült bemutatkoznom ilyen nagy arányú győzelemmel, ám számomra nem is ez a lényeg, hanem, hogy a játékosaim elsajátítsák a filozófiámat, és minél magasabb színvonalon játszunk. Nézőkkel 5:0 után biztos fantasztikus lett volna a hangulat, hiszen sokan kintről, a stadion mellől is szurkoltak nekünk, de most a világ más pontján sincs ez másként.”

Jozef Majoroš (Nagymihály):

„Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez. Azt gondolom, hogy az eredmény nem igazságos. Nekünk is voltak helyzeteink, de sajnos egyik próbálkozásunkból sem született gól. Vendéglátóink játékban többet nyújtottak, a hatékonyság volt a döntő, az egyéni párharcoknál is nagyok voltak a különbségek. Ebben a hazaik erősebbnek bizonyultak. Ha játszani hagyunk egy csapatot, amely ilyen játékerőt képvisel, akkor az élni is fog a lehetőséggel. Mögöttünk van ez a meccs, nem jött ki a lépés, az eredmény pedig fájó, de fel kell készülnünk a következő találkozóra.”Borítókép és forrás: dac1904.sk

Videók