Kifizették az óvadékot, szabadlábon Dani Alves!

A brazil több, mint egy éve volt rács mögött.


 Egymillió eurós óvadék ellenében feltételesen szabadlábra került Dani Alves, az FC Barcelona volt labdarúgója, akit a múlt hónapban négy és fél éves börtönbüntetésre ítéltek szexuális zaklatásért.

Az összeg kifizetése után a negyvenéves ex-futballista elhagyhatta a börtönt, de nem kapta vissza brazil és spanyol útlevelét, nem közeledhet áldozatához, ezen kívül hetente meg kell jelennie az illetékes bíróság előtt.

Alves 2022. december 31-én egy barcelonai szórakozóhely vécéjében szexre kényszerített egy nőt, akinek a feljelentése nyomán vették őrizetbe. A februári ítéletben benne volt az is, hogy 150 ezer eurót kell fizetnie a sértett számára.

A 126-szoros válogatott hátvéd a brazíliai kezdet után több európai együttesben, így a Juventusban, a Paris Saint-Germainben, a Sevillában és az FC Barcelonában játszott, 2022 júliusa óta pedig a mexikóvárosi Pumas UNAM légiósa volt, amely a letartóztatása után szerződést bontott vele.

Alves a futballtörténelem egyik legeredményesebb futballistája, 43 trófeát nyert együtteseivel. Klubcsapataival többek között hatszoros spanyol, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, kétszer az UEFA Kupát és négyszer az európai Szuperkupát. Kétszeres Konföderációs Kupa-győztes a brazil válogatottal, amellyel a Copa Americát is kétszer nyerte meg, emellett olimpiai bajnoknak is vallhatja magát.

Fotó: Getty Images

Videók