Kártérítést követel a török szövetségtől a Fenerbahce

Tíz évvel ezelőtt a török csapat bár megnyerte a bajnokságot, az akkori nagy rivális Trabzonspor bundázással vádolta meg.


A Fenerbahce labdarúgóklub 25 millió eurós (8,8 milliárd forint) kártérítést követel a török szövetségtől (TFF), amiért utóbbi döntése értelmében tíz évvel ezelőtt nem indulhatott el a Bajnokok Ligájában.

A magyar válogatott Szalai Attilát is foglalkoztató isztambuli egyesület hétfőn a honlapján közölte, a szövetséget teszi felelőssé a történtekért, amelytől így kártérítést vár. Kiemelték: a 25 millió euró csak a BL-re vonatkozó kártérítés, mert fenntartják maguknak a jogot és a lehetőséget arra, hogy azt a jövőben még újabbak is követik.

A 2010/11-es idényben a Fener a Trabzonsporral folytatott versenyfutást a bajnoki aranyéremért, amelyet bár megnyert, a rivális bundázással vádolta meg.

A folyamatban lévő vizsgálatok és ügyek következményeként a török szövetség a Trabzonsport nevezte a Bajnokok Ligája 2011/12-es kiírására, amely a csoportkörös szereplés után tavasszal már az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában szerepelhetett, s az első körben a PSV búcsúztatta.

A megvádolt Fenerbahce-vezetőket 2015-ben felmentették az összes vád alól, később azonban meghosszabbították a tárgyalást, így a felmentés csak tavaly novemberben lett jogerős.

Borítókép: Facebook.com/ Fenerbahce 

Videók