Kártérítést kap az Ajax maradandó agykárosodást szenvedett játékosa

A szívrohammal földre zuhanó Nouri nem kapott időben megfelelő ellátást.


Kártérítést kap az Ajax Amsterdamtól Abdelhak Nouri, a holland klub korábbi tehetséges, 2017-ben maradandó agykárosodást szenvedett futballistájának családja.

Az akkor 20 esztendős középpályás egy Werder Bremen elleni ausztriai felkészülési meccsen szívroham következtében esett össze a pályán, és újra kellett éleszteni. A kórházba szállítást követően kiderült, hogy súlyos agykárosodást szenvedett. Családja és az Ajax között hosszas vita kezdődött azt követően, hogy az amszterdami klub elismerte, Nouri nem kapott megfelelő orvosi ellátást, amikor összeesett a pályán.

Az egyesület ugyanis először azt közölte, hogy szakszerűen jártak el az esetnél, a későbbi vizsgálatok azonban bebizonyították, hogy defibrillátort kellett volna alkalmaznia az orvosi stábnak.

A mostani egyezség alapján Nouri családja 7,85 millió eurót (körülbelül 2,8 milliárd forintot) kap - ez kártérítés, valamint az a pénz, amelyet potenciálisan kereshetett volna a jövőben.

Az Ajax az eset után visszavonultatta Nouri 34-es mezszámát, valamint elnevezett róla egy különdíjat, amelyet a szezon legtehetségesebb futballistája kap.

Borítókép: Facebook.com/AFC Ajax

Videók