Kanada legyőzte Mexikót, az élre állt a csoportjában

1976 októbere óta nem történt ilyen.


Hat fordulóval a vége előtt Kanada állt az élre a labdarúgó-világbajnokság észak- és közép-amerikai selejtezőjében, miután kedden hazai pályán legyőzte Mexikó csapatát.

A kanadaiak Edmontonban fogadták a mexikóiakat, akiknek nem csupán a vendéglátókkal, hanem a rendkívüli hideggel is meg kellett birkózniuk. A találkozó kezdetén -9 Celsius fok volt a hőmérséklet a helyszínen, a körülményekhez pedig a vendéglátók jobban alkalmazkodtak. A házigazda Cyle Larin révén az első félidő végén és a második elején is betalált, Hector Herrera 90. percben szerzett szépítő gólja pedig már túl késői volt a vendégek számára.

Az északi csapat 1976 októbere óta először győzte le vb-selejtezőn riválisát, mely ellen hazai tétmérkőzésen ezt megelőzően 1990-ben nyert legutóbb.

Az előzetesen csoportfavoritnak tartott mexikói nemzeti együttes három napon belül második vereségét szenvedte el a sorozatban, szombaton az Egyesült Államok vendégeként 2-0-ra kapott ki.

A kanadai csoportelsőséghez az is kellett, hogy az amerikaiak nem tudták meglovagolni a Mexikó elleni sikerüket és csak 1-1-es döntetlent értek el Jamaica vendégeként.

A CONCACAF-zóna selejtezősorozatának utolsó, harmadik szakaszában már csak nyolc csapat szerepel, közülük az első három jut ki az egy év múlva kezdődő katari vb-re, a negyedik pedig interkontinentális pótselejtezőt játszik majd.

Eredmények, 8. forduló:

Jamaica-Egyesült Államok 1-1 (1-1)
Costa Rica-Honduras 2-1 (1-1)
Panama-Salvador 2-1 (0-1)
Kanada-Mexikó 2-1 (1-0)

Az állás: 1. Kanada 16 pont, 2. Egyesült Államok 15, 3. Mexikó 14 (11-7), 4. Panama 14 (11-9), 5. Costa Rica 9, 6. Jamaica 7, 7. Salvador 6, 8. Honduras 3

Borítókép: Facebook.com/ Canada Football 

Videók