Jön a "döntő döntő": összecsap Olaszország és Argentína

Új válogatott viadal indul útjára.


Június 1-jén Londonban összecsap egymással az Európa-bajnok olasz és a Copa América-győztes argentin labdarúgó-válogatott.

Az egyszerűen csak "döntő döntőnek" (Finalissima) elnevezett mérkőzés megrendezéséről még szeptemberben állapodott meg egymással az európai (UEFA) és a dél-amerikai (CONMEBOL) sportági szövetség, nem sokkal azután, hogy mindkét kontinentális szervezet felszólalt a nemzetközi szövetségnek (FIFA) a kétévenkénti vb-rendezésre vonatkozó terve ellen.

"Hosszú múltra tekint vissza az UEFA és a CONMEBOL együttműködése" - mondta az Artemio Franchi-trófeára és az Interkontinentális Kupára utalva Aleksander Ceferin UEFA-elnök.

Előbbit két alkalommal, 1985-ben és 1993-ban rendezték meg a kontinensbajnokok között, míg utóbbit - a klubvilágbajnokság elődjeként - 1960 és 2004 között 43 alkalommal játszották le az érintett klubcsapatok.

"Nagy büszkeség, hogy újra útjára indíthatunk egy ilyen nagy presztízsű válogatott viadalt" - tette hozzá Ceferin az UEFA közleményében.

Idén nyáron mindkét válogatott a házigazdát legyőzve hódította el a kontinentális trófeát: az olaszok Londonban nyertek az angolok ellen, az argentinok a brazilok felett diadalmaskodtak a riói Maracanában.

Borítókép:Twitter.com/Uefa

Videók