Ibra: én vagyok a legjobb játékos, aki valaha a ligában játszott

A svéd úgy érzi, túl jó volt az MLS-hez.


Zlatan Ibrahimovic két szezont töltött a Los Angeles Galaxyban, ahol számos gólt szerzett. A 40 éves játékos úgy véli, túl jó volt ahhoz az amerikai bajnoksághoz.

Zlatan Ibrahimovic 2018 márciusában távozott az angol Manchester Unitedtől és a Los Angeles Galaxy csapatába igazolt. A svéd sztár az MLS-ben töltött két szezonja alatt 58 meccsen lépett pályára, 53 gólt és 15 gólpasszt jegyzett.
2020 januárjában úgy döntött, hogy elhagyja Amerikát és visszatér az olasz nagyklubba, az AC Milanba. A 40 éves játékos hálás az Egyesült Államokban töltött időért, ugyanakkor rájött, hogy magasabb szintre volt szüksége.

„Nagyon boldog vagyok. Nagyon hálás vagyok az MLS-nek, mert lehetőséget adtak arra, hogy úgy érezzem, élek. De a probléma az volt, hogy még élek. Szóval túl jó voltam az egész ligához. Ezt mutattam. Én vagyok a legjobb játékos, aki valaha MLS-ben játszott, és most nem az egóm beszél, és ez nem a magamutogatásról szól. Ez az igazság” – mondta Ibrahimovic az ESPN-nek.

„Amikor ott voltam, élveztem. Jól éreztem magam. És szeretem, ahogy dolgoztak, ahogy marketinggel kapcsolatos dolgokat csináltak. És azt hiszem, ez (az MLS-ben játszani) volt a legjobb módja annak, hogy visszatérjek a sérülésem után. Jobb formában voltam, mint valaha. És nagyon büszke vagyok arra, hogy az MLS-ben játszottam, mert azt mondták, hogy az arénák elég üresek. Amikor ott játszottam, nem voltak üres arénák. Még túlzsúfoltak is voltak, így nem panaszkodhatok, és nagyon örülök, hogy ott lehettem” – tette hozzá.

Ibrahimovic szerződése a nyáron lejár a Milannál, és egyelőre nem tudni, hogy folytatja-e pályafutását.

Forrás: fotbolltransfers.com

Borítókép: Facebook.com/LA Galaxy

Videók