"Hosszú távon súlyos károkat okoznának a zárt kapus találkozók." -Arsene Wenger

A francia szakember szerint a nézők nélküli meccsek csak rövid távon jelenthetnek megoldást.


Arsene Wenger szerint kizárólag rövid távú megoldás lehet, hogy a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezzenek futballmérkőzéseket.

"Meg vagyok győződve róla, hogy hosszú távon súlyos károkat okoznának a zárt kapus találkozók. Elképzelhetetlennek tartom, hogy egy teljes szezonon át ne legyenek nézők, ezért gondolom rövid távú megoldásnak" - jelentette ki az Arsenal korábbi legendás edzője, aki jelenleg a nemzetközi szövetség (FIFA) fejlesztési testületét vezeti.

A 70 éves szakember hozzátette, a mostani helyzetben ez az egyetlen mód, hogy befejezzék a bajnokságokat, ezért ez a legjobb megoldás is, de megjegyezte, az egészségnek kell lennie a legfőbb prioritásnak az újrakezdésnél.

"Nem vezethetnek minket gazdasági célok, azzal óriási rizikót vállalnánk. Elsőként azt kell biztosítani, hogy egészségileg biztonságos legyen az újrakezdés" - mondta Wenger.


A Bundesliga már újraindult. Igaz nézők nélkül.

Fotó: Uwe Anspach/Pool via Getty Images

A legjobb európai bajnokságok közül először a német Bundesliga rajtolt el ismét múlt hétvégén, a mérkőzéseket zárt kapuk mögött rendezték. Angliában júniusban indulhat útjára ismét a labda, de ott is nézők nélkül zajlanak majd a találkozók.

A francia tréner 1996 és 2018 között irányította az Arsenalt, mellyel háromszor lett bajnok, egy ízben ráadásul veretlenül, hétszer pedig elhódította az FA Kupát.

Borítókép: Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images

Videók