Hiába Kalmár vezető gólja, a Slovan nyerte a rangadót

Az utolsó tíz percben dőlt el a találkozó.


A Dunaszerdahely-Szlovan Bratislava mérkőzésen hosszú idő után először voltak nézők a lelátókon.

Az egyik legjobban várt rangadót 6120 néző tekinthette meg a helyszínen.

A társoldalunk, a felvidéksport írását változatlan formában tesszük közzé.

A DAC kezdőjében az egyik középhátvéd posztja volt igazán kérdéses. Bernd Storcknak nem volt sok lehetősége, így szinte adta magát, hogy Martin Bednár legyen Kružliak társa. Inkább volt meglepetés, hogy a 18 éves gambiai Siney Njie bekerült a kezdő tizenegybe, méghozzá a középpályára, Vida Mátét próbálta helyettesíteni vele a német edző.

A padon Andrej Fábry személyében egy igazán komoly csere maradt.A mérkőzés gyászszünettel indult, a MOL Arénába kilátogatók a napokban elhunyt egykori szlovák válogatott játékosra, Marián Čišovskýra emlékeztek. A kezdőrúgást az olimpiai- és világbajnok úszó, Gyurta Dániel végezte el, akit természetesen óriási ováció és egy adag sárga-kék füst fogadott.

A hangulattal már korábban sem volt gond, a névsorolvasási show alatt is nagy hanggal kiabálta a játékosok nevét a B-közép. Persze akadt 1-2 nem túl sportszerű rigmus is mindkét szurkolótábortól a másik felé, de a hangosbemondó, Bíró Tomi azonnal rendre intette a renitenseket.A Slovan szinte azonnal vezetést szerezhetett volna, de Medved közvetlen közelről jövő kísérletét fogta Jedlička. A 13. percben jött az első igazán komoly hazai lehetőség. Balić csípett el egy labdát a középpályán, majd Kalmár elé passzolt, de a középpályás nem túl erős lövését fogta Greif.

Másodikra már összejött a csallóköziek csapatkapitányának, Divković szögletét a hosszú oldalon érkező Kalmár fejelte a Slovan kapujába, 1-0.
Sajnos gyorsan jött a válasz. Medved jól lépett ki a hazai védők közül és a kapussal szemben nem hibázta el a következő ziccert, 1-1.

Balić passza után Schäfer is lövőhelyzetbe került, de Greif újra a helyén volt. Gemzický játékvezető a 30. percben rendelt el ivószünetet. Az oka megvolt rá, hiszen egész nap nagyon meleg volt a Csallóközben, de az időpont sokunkat meglepett. Ekkor kapott sárga lapot a vendégek edzője. Ifjabb Ján Kozák az első percektől folyamatosan reklamált a bíróknál.Ez után Moha percei következtek, aki jól cselek után kétszer is lövőhelyzetbe került, de előbb a Jedlička védett, majd a hazai védelemnek sok gondok okozó játékos lőtt fölé.A sárga-kékeknek ezen kívül is akadt gondja. Martin Bednár egy rossz lépés után megsérült. Helyére a MOL Akadémiáról felkerülő Matúš Malý állt be. A 18 éves játékos ugyan előkészületi mérkőzéseken többször is pályára lépett, de tétmeccsen ezen az estén debütált a DAC-ban.A 44. percben Divković lőtt, Greif pedig ismét védett. Az első félidő hosszabbításában a B-közép kérésére az egész stadion felállt és úgy buzdította a csapatot. Zúgott a “Mindenki itt van, mindenki tapsol, mindenki a DéAáCé-nak szurkol”.

A cikk folytatása itt .

Borítókép: Facebook.com/ DAC1904
Forrás: Felvideksport.hu/ Elek Zoltán

Videók