Fél év kényszerszünet után ismét edzésben Franck Ribéry

"Franck király visszatért" . Áll a Fiorentina Twitter oldalán.


Csaknem hat hónapos kényszerszünet után ismét edzett Franck Ribéry, a Fiorentina francia labdarúgója.

A firenzei klub a Twitter-oldalán számolt be rövid videóval, "Franck király visszatért" bejegyzéssel arról, hogy a 37 éves játékos bokarögzítő nélkül végzett labdás gyakorlatokat.

A 81-szeres válogatott szélső november végén sérült meg a Lecce elleni bajnoki mérkőzésen, és december közepén Münchenben operálták meg a bokáját. Az orvosok akkor úgy kalkuláltak, hogy február vége felé állhat újra csapata rendelkezésére. Ez azonban kicsit tolódott, a koronavírus-járvány miatt pedig márciusban leállt az olasz futball.

Ribéry 12 szezon után távozott tavaly augusztusban a Bayern Münchentől, amellyel 23 trófeát nyert, közte a 2013-as Bajnokok Ligája- és klubvilágbajnoki-serleggel.

A világbajnoki ezüstérmes futballista nagyszerűen mutatkozott be a Serie A-ban, szeptemberben a hónap legjobbjává választották, októberben viszont a Lazio elleni mérkőzésen a partjelző meglökése miatt kiállították, és hárommeccses eltiltást kapott.

A Serie A küzdelmeit március 9-én függesztették fel, és a csapatok jelenleg abban bíznak, hogy június közepétől játszhatnak újra mérkőzéseket, de ehhez még hozzá kell járulnia az olasz kormánynak. A bajnokság küzdelmeiből 12 teljes kör van hátra, illetve négy mérkőzés a 26. fordulóból. A Fiorentina a 13. helyen áll.

Borítókép: Marco Canoniero/LightRocket via Getty Images


 

Videók