Fabregas szerint egykori csapattársának járt volna az aranylabda

Iniesta 2010-ben nagyon közel volt a legrangosabb egyéni elismeréshez.


Cesc Fabregas megnevezett egy játékost, akinek szerinte járt volna az aranylabda.

Az elmúlt évtizedben Lionel Messi és Cristiano Ronaldo uralmáról szóltak a díjátadó gálák, még akkor is, ha reálisan nézve olykor esetleg más játékosoknak kellett volna kapniuk az aranylabdát.

Jó példa az utóbbi időből Wesley Sneijder és Manuel Neuer esete. A holland irányító a 2009/10-es szezonban triplázott az Internazionaléval, a válogatottat pedig vb-ezüstig vezette, ráadásul 5 góljával a tulipánosok legeredményesebb játékosa volt, mégis Lionel Messi kapta a díjat. Manuel Neuer könnyen a második aranylabdás kapus lehetett volna Lev Jasin után, ám a rangos elismerést Cristiano Ronaldo vihette haza.

Cesc Fabregas a Twitter-en válaszolt szurkolói kérdésekre, többek között arra, hogy melyik játékost látta volna szívesen aranylabdát nyerni. A spanyol középpályás szerint korábbi csapattársa, Andrés Iniesta érdemelte volna meg leginkább a díjat.

Cesc Fàbregas Soler on Twitter

Andrés Iniesta https://t.co/BCegduMyYw


A 35 éves klasszis, aki jelenleg Japánban futballozik a Vissel Kobe együttesében, pályafutása során kétszer szerepelt a top háromban, talán 2010-ben állt a legközelebb az aranylabdához, amikor is a második helyen végzett Lionel Messi mögött.


(Kép: Stuart Franklin - FIFA/FIFA via Getty Images)

Mint utólag kiderült alig 5% -kal maradt el csupán a hatszoros győztes argentin zseni mögött. Pedig vitathatatlan, hogy abban az évben a spanyol játékosnak kellett volna kapnia az aranylabdát, hiszen világbajnoki címhez segítette a spanyolokat. Ő szerezte a döntő egyetlen gólját a 116. percben, amivel Spanyolország története során először megnyerte a tornát.

Ön szerint ki az a játékos, aki soha nem kapta meg az aranylabdát, pedig megérdemelte volna?

Forrás: sportbible

Kép: Shaun Botterill - FIFA/FIFA via Getty Images

Videók