Elnöki pozícióban bizonyíthat Samuel Eto'o

A korábbi klasszisjátékos a Kameruni Labdarúgó Szövetség élén folytatja.


Samuel Eto'ót választották meg a Kameruni Labdarúgó Szövetség (Fecafoot) elnökének.

A korábbi klasszis játékos - többek között a Barcelona és az Internazionale egykori támadója - 43 szavazatot kapott, míg az újra pályázó eddigi elnök, Seidou Mbombo Njoya 31 voksot kapott.

Njoyát három éve választották meg - akkor Eto'o is támogatta őt -, de annak a voksolásnak a szabályosságát több ismert kameruni játékos is megkérdőjelezte, majd az eredményt az év elején a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hatályon kívül helyezte. Eto'o egy hónapja jelezte, hogy megpályázza a posztot, és csalódását fejezte ki, hogy korábbi támogatottja nem váltotta be ígéreteit a Fecafoot élén.

A szervezettel kapcsolatban már régóta korrupciós gyanúkról, valamint rossz vezetői döntésekről írt a sportsajtó, melynek hatására már a nemzetközi szövetség (FIFA) is közbelépett, hogy véget vessen a belharcoknak.

Január 9. és február 6. között Kamerunban rendezik a 2021-es Afrikai Nemzetek Kupáját, amelynek 2019-ben a biztonsággal kapcsolatos fenntartások, illetve a felkészülésben történt csúszások miatt nem adhattak otthont.

A 40 éves Eto'o két éve vonult vissza, utolsó klubja a katari Qatar SC volt, amelyben egy évet futballozott. A támadó a kameruni válogatottban 118 mérkőzésen 56-szor volt eredményes.

Borítókép:

Videók