Egy hónappal ezelőtt megítélték a büntetőt, most értékesítették

A találkozót végül 3-2-es végeredménnyel zárult.


Csaknem egy hónappal azután, hogy megítélték, értékesítette büntetőjét a chilei labdarúgó-bajnokság éllovasa, az Universidad Catolica.

Az október 15-i találkozón a fővárosi csapat 2-0-s hátrányban volt a Curico Unido vendégeként, amikor tizenegyest ítéltek a javára. Ezt azonban nem lehetett elvégezni, mert miközben az esetet videón visszanézték, az eredményjelző kigyulladt, emiatt áramszünet keletkezett, és a meccset lefújták.

Négy nappal később a chilei liga úgy foglalt állást, hogy a tizenegyes jogos, a mérkőzést pedig onnan kell folytatni, ahol félbeszakadt. Erre szerdán került sor.

A büntetőt kiharcoló Cesar Pinares időközben a brazil Gremióhoz szerződött, így ő nem lehetett ott a bajnoki találkozón. A tizenegyes elvégzése a hosszas várakozáson túl is szokatlan forgatókönyv szerint alakult, Fabian Cerda, a Curico kapusa ugyanis kétszer hárított, de mindkétszer ismétlés következett, mert a bíró szerint a hálóőr idő előtt elmozdult. Harmadjára Fernando Zampedri a kapuba talált.

A találkozót végül a tabellán ötödik Curico nyerte meg 3-2-re úgy, hogy mindhárom gólját tizenegyesből lőtte. A szerdai folytatás során mintegy negyven percet töltöttek a pályán a csapatok.

Borítókép: Facebook.com/ Curico Unido

Videók